Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Βραβεύτηκαν οι καλύτερες μαθητικές ραδιοφωνικές εκπομπές στην ΕΡΤ Βόλου
Βραβεύτηκαν οι καλύτερες  μαθητικές ραδιοφωνικές  εκπομπές στην ΕΡΤ Βόλου

Βραβεύτηκαν οι καλύτερες μαθητικές ραδιοφωνικές εκπομπές στην ΕΡΤ Βόλου

Βραβεύτηκαν σήμερα  το απόγευμα, οι  καλύτερες ραδιοφωνικές  εκπομπές  που παρήχθησαν από μαθητές και Λυκείων της Μαγνησίας. Παράλληλα ολοκληρώθηκε  ο Μαθητικός Ραδιοφωνικός Διαγωνισμός «Κάνουμε Ραδιόφωνο» που εκπόνησε η ΕΡΤ , στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την συμπλήρωση φέτος, 70 χρόνων  λειτουργίας του Σταθμού, όντας το πρώτο περιφερειακό ραδιόφωνο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Αχίλλειον».

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 15 με 20 συνολικά ημίωρες εκπομπές που μεταδόθηκαν μέσα από την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ .

Η επιλογή των αρτιότερων εκπομπών έγινε από πενταμελή επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν η δημοσιογράφος, τ. προϊσταμένη ΕΡΤ Βόλου,  Άλκηστις Κιούση (πρόεδρος), η  Σοφία Κανταράκη – φιλόλογος, συγγραφέας, υπεύθυνη σχολικών εκδηλώσεων της ΔΔΕ Μαγνησίας, ο Σπύρος Παπαδόπουλος –  καθηγητής Π.Θ., Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης , Θανάσης Βικόπουλος –  δημοσιογράφος ΕΡΤ 3, συγγραφέας και Δημήτρης Χορταργιάς – δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών ς, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Όπως τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής παραδέχθηκαν, η διαδικασία της επιλογής αποδείχθηκε πολύ δύσκολη υπόθεση.

Τελικά, ύστερα από ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ τους, κατέληξαν στα εξής αποτελέσματα:

1ο Βραβείο: 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας για την εκπομπή «Παλιοί  Έλληνες Καραγκιοζοπαίκτες»

2ο Βραβείο: 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας για την εκπομπή «Ο αγώνας των ονείρων μου»

3ο Βραβείο (ισοψήφισαν δύο εκπομπές): 1ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Ο Βόλος και το Πήλιο του Γιώργου Σεφέρη» και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας για την εκπομπή «Ένας κόσμος γεμάτος τζαζ».

Εξάλλου, στους μαθητές άλλων τεσσάρων σχολείων απονεμήθηκε εύφημος μνεία για τις εκπομπές τους που κρίθηκαν από την Επιτροπή ως ιδιαίτερα αξιόλογες.

Συγκεκριμένα, εύφημος μνεία απονεμήθηκε στα εξής σχολεία:

7ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Του κουτιού τα α»

4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας (Πολιτιστική Ομάδα ΕΣΠΕΡΙΤΕΣ) για την εκπομπή «Ραντεβού στον αέρα»

7ο Λύκειο Βόλου για την εκπομπή «Το κελί της προσφυγιάς»

3ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Musical moments – Το κινηματογραφικό μιούζικαλ»

Λύκειο Καναλίων για την εκπομπή «Τα φύλα στη »

Καλωσορίζοντας τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση, η προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου,  Φρόσω Παύλου επισήμανε – μεταξύ άλλων – ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 70χρόνων λειτουργίας του Σταθμού, αποφασίσθηκε η διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού και να υπάρξουν βραβεύσεις, ώστε να είναι μεγαλύτερο το κίνητρο συμμετοχής για τα παιδιά. Ωστόσο, όπως είπε, τα έχουν κυρίως συναισθηματική αξία και είναι η αναγνώριση της προσπάθειας των παιδιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής,  Άλκηστις Κιούση αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησαν κατά την επιλογή των εκπομπών που θα βραβευθούν. Όπως είπε, όλες είχαν τα δυνατά σημεία τους και τις αδυναμίες τους, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοθαύμαστη προσπάθεια των παιδιών να στήσουν μια ραδιοφωνική εκπομπή.

Στο χαιρετισμό του ο διευθυντής Β'θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης εξήρε την πρωτοβουλία της ΕΡΤ Βόλου αλλά και την αξιοθαύμαστη προσπάθεια των παιδιών.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θανάσης Βικόπουλος τόνισε ότι ο διαγωνισμός αυτός ήταν η απτή απόδειξη ότι η ΕΡΤ έχει κάνει σημαντικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Ο   καθηγητής του Π.Θ., Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης Σπύρος Παπαδόπουλος  εξήρε την προσπάθεια και επισήμανε ότι η και ΕΡΤ Βόλου θα συνεχιστεί.

Να σημειωθεί ότι οι ηχογραφήσεις των εκπομπών έγιναν στο web radio του  Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Τομέα Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου από τον υπεύθυνο του τομέα,  Κωνσταντίνο Αμυγδαλίτση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση