Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Βιβλίο για το κίνημα του διαφωτισμού στον Αλμυρό στους προεπαναστατικούς χρόνους
Βιβλίο για το κίνημα του διαφωτισμού στον Αλμυρό στους προεπαναστατικούς χρόνους

Βιβλίο για το κίνημα του διαφωτισμού στον Αλμυρό στους προεπαναστατικούς χρόνους

Στο πλαίσιο των δράσεων από την για την ενδυνάμωση της χρήσης του εξωσχολικού βιβλίου και τη διεύρυνση του ενδιαφέροντος των μαθητών, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων υποδέχθηκε στο γραφείο της το τ. γυμνασιάρχη και καθηγητή Κωνσταντίνο Αθ. Γκουντάρα.

Ο συγγραφέας- του βιβλίου με τίτλο «Το κίνημα του διαφωτισμού και η παιδεία κατά τους προεπαναστατικούς χρόνους στην περιοχή του Αλμυρού» παρουσίασε το εκδοθέν έργο, που αποτελεί μία σπουδαία επετειακή έκδοση με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το βιβλίο αποτελεί ένα έργο-κειμήλιο για την περιοχή της Μαγνησίας, που εξιστορεί λεπτομερώς και τεκμηριωμένα την παιδεία και την εκπαίδευση στην περιοχή του Αλμυρού και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Με ιδιαίτερο ζήλο και μεθοδικότητα εστιάζει σε μία χρονική περίοδο που προηγείται της Ελληνικής Επανάστασης σε μία περιοχή στην καρδιά του νεοελληνικού κράτους, όπου παρά τον τουρκικό ζυγό εξακολουθούσε να σιγοκαίει η φλόγα του Ελληνισμού.

Η θα προμηθευτεί το σχετικό βιβλίο προκειμένου αυτό να διανεμηθεί δωρεάν στα της Μαγνησίας και να είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση