Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Βιβλίο για το κίνημα του διαφωτισμού στον Αλμυρό στους προεπαναστατικούς χρόνους
Βιβλίο για το κίνημα του διαφωτισμού στον Αλμυρό στους προεπαναστατικούς χρόνους

Βιβλίο για το κίνημα του διαφωτισμού στον Αλμυρό στους προεπαναστατικούς χρόνους

Στο πλαίσιο των δράσεων από την Περιφέρεια ς για την ενδυνάμωση της χρήσης του εξωσχολικού υ και τη διεύρυνση του ενδιαφέροντος των μαθητών, η αντι Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε στο γραφείο της το τ. γυμνασιάρχη και καθηγητή Κωνσταντίνο Αθ. Γκουντάρα.

Ο συγγραφέας- του υ με τίτλο «Το κίνημα του διαφωτισμού και η κατά τους προεπαναστατικούς χρόνους στην περιοχή του Αλμυρού» παρουσίασε το εκδοθέν έργο, που αποτελεί μία σπουδαία επετειακή έκδοση με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το βιβλίο αποτελεί ένα έργο-κειμήλιο για την περιοχή της Μαγνησίας, που εξιστορεί λεπτομερώς και τεκμηριωμένα την και την εκπαίδευση στην περιοχή του Αλμυρού και την ευρύτερη περιοχή της ς.

Με ιδιαίτερο ζήλο και μεθοδικότητα εστιάζει σε μία χρονική περίοδο που προηγείται της Ελληνικής Επανάστασης σε μία περιοχή στην του νεοελληνικού κράτους, όπου παρά τον τουρκικό ζυγό εξακολουθούσε να σιγοκαίει η φλόγα του Ελληνισμού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προμηθευτεί το σχετικό βιβλίο προκειμένου αυτό να διανεμηθεί δωρεάν στα της Μαγνησίας και να είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση