Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικών με θέμα: «Η Διαχείριση της Σχολικής Τάξης»
Βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικών με θέμα: «Η Διαχείριση της Σχολικής Τάξης»

Βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικών με θέμα: «Η Διαχείριση της Σχολικής Τάξης»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. ς «Πρόταση Ζωής», με πρόεδρο τον Ζιγγιρίδη Ευθύμιο και στο πλαίσιο του στρατηγικού άξονα «εμπλουτισμός θεμάτων», πραγματοποίησε διήμερο βιωματικό εργαστήριο στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2020, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο , μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και του διευθυντή,  Γκράσσου Γεωργίου.

Το εργαστήριο είχε θέμα «η διαχείριση της ς τάξης» και συντονίστηκε από τα επιστημονικά στελέχη, Μπακατσέλου Μαρία-ψυχολόγο και Πετροπούλου Γεωργία-κοινωνιολόγο.

Αναπτύχθηκαν θέματα όπως οι ανάγκες των ών από το σχολείο, καθώς και τα γνωστικά και ψυχοκοινωνικά γνωρίσματα της ς ηλικίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους που μπορεί να αξιοποιηθεί ο εκπαιδευτικός για να διαχειριστεί προκλητικές καταστάσεις στην τάξη του αλλά και το πώς ο ίδιος λειτουργεί ενθαρρυντικά και αποτελεί κομβικό πρόσωπο στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των ών του.

Η , η επιβράβευση, η ανάθεση ευθυνών, η αποδοχή της ς, η ηρεμία, η δίκαιη αντιμετώπιση, η , η συνεργασία κ.ά., προέκυψε πως είναι τα συστατικά για την επιτυχή ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των και ταυτόχρονα για τη διαχείριση ανεπιθύμητων συμπεριφορών στην τάξη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση