Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικών με θέμα: «Η Διαχείριση της Σχολικής Τάξης»
Βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικών με θέμα: «Η Διαχείριση της Σχολικής Τάξης»

Βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικών με θέμα: «Η Διαχείριση της Σχολικής Τάξης»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», με πρόεδρο τον Ζιγγιρίδη Ευθύμιο και στο πλαίσιο του στρατηγικού άξονα «εμπλουτισμός θεμάτων», πραγματοποίησε διήμερο βιωματικό εργαστήριο στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2020, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και του διευθυντή,  Γκράσσου Γεωργίου.

Το εργαστήριο είχε θέμα «η διαχείριση της σχολικής τάξης» και συντονίστηκε από τα επιστημονικά στελέχη, Μπακατσέλου Μαρία-ψυχολόγο και Πετροπούλου Γεωργία-κοινωνιολόγο.

Αναπτύχθηκαν θέματα όπως οι ανάγκες των μαθητών από το σχολείο, καθώς και τα γνωστικά και ψυχοκοινωνικά γνωρίσματα της σχολικής ηλικίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους που μπορεί να αξιοποιηθεί ο εκπαιδευτικός για να διαχειριστεί προκλητικές καταστάσεις στην τάξη του αλλά και το πώς ο ίδιος λειτουργεί ενθαρρυντικά και αποτελεί κομβικό πρόσωπο στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των μαθητών του.

Η αγάπη, η επιβράβευση, η ανάθεση ευθυνών, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ηρεμία, η δίκαιη αντιμετώπιση, η επικοινωνία, η συνεργασία κ.ά., προέκυψε πως είναι τα συστατικά για την επιτυχή ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των μαθητών και ταυτόχρονα για τη διαχείριση ανεπιθύμητων συμπεριφορών στην τάξη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Γαλλία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Μεσόγειο - https://t.co/fYISCtqpAv -

  • Βαρύ κλίμα μετά την επικοινωνία Μητσοτάκη-Τσίπρα - https://t.co/YRP4CVIPJP -

  • Κορωνοϊός-Λάρισα: Κατέληξε μια 81χρονη, διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός - https://t.co/1HI6dMvuud -

"Αλιεύοντας" την είδηση