Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Βιωματικά εργαστήρια στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου
Βιωματικά εργαστήρια στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Βιωματικά εργαστήρια στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε τρία βιωματικά εργαστήρια σε τρεις τάξεις (Γ΄, Ε΄ και Στ΄) του 26ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του σχολείου κας Ελένης Φούντα.

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου  Γώγου, ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη και Δήμητρα Σωτηροπούλου, κοινωνική λειτουργός επισκέφθηκαν το σχολείο στις 22/11, 09/12 και 13/12 και πραγματοποίησαν βιωματικές στους μαθητές.

Στη δράση συμμετείχε και το επιστημονικό στέλεχος Σοφία Μητρίτσια, κοινωνική ανθρωπολόγος. Με τη χρήση εικαστικών μέσων και συζήτηση στην ολομέλεια, αναπτύχθηκαν τα θέματα: «Καλά και κακά μυστικά» και «Το και η διαχείρισή του».

Το Κέντρο Πρόληψης πραγματοποιεί προληπτικές στο χώρο του σχολείου ( εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ενημερωτικές συναντήσεις και βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές), στην οικογένεια (ομιλίες, ομάδες γονέων), καθώς και ευαισθητοποίησης διαφόρων κοινωνικών ομάδων (αστυνομικούς, στρατιωτικούς, επαγγελματίες υγείας, κ.ά.)

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η καλύτερη γνώση του εαυτού, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και η ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής και προάγουν την υγεία.

Παρέχει τέλος, έγκυρη ενημέρωση και συμβουλευτική κατόπιν ραντεβού σε θέματα πρόληψης της εξάρτησης και σχέσεων στην οικογένεια.

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση