Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Βιολογικά προϊόντα από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου
Βιολογικά προϊόντα από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

Βιολογικά προϊόντα από το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

Βιολογικά και παράγωγα φυτικών βιολογικών προϊόντων προσέφεραν στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δρ. Σωκράτη Σαβελίδη, οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 3ου ΕΠΑ.Λ. και 1ου . Τα λαχανικά καλλιεργούνται από τους μαθητές στον εργαστηριακό τους κήπο δίπλα από το σχολείο τους.

Δεκαπέντε (15) μαθητές και μαθήτριες της Β' και Γ' τάξης του ΕΠΑ.Λ. συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, και κρατώντας ολόφρεσκα βιολογικά λαχανικά εποχής, κρασιά με την χαρακτηριστική ονομασία «ΕΠΑΛΟΙΝΟΣ» και μπύρες με την ονομασία «ΖΥΘΕΠΑΛ», καλλυντικά σαπούνια, βαζάκια με και μαρμελάδες, επισκέφτηκαν στο γραφείο του τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και την προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη.

Οι μαθητές διαβίβασαν τους χαιρετισμούς της διευθύντριας  Αγάπης Κουτσοκώστα και του συλλόγου διδασκόντων του 3ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου και εξήγησαν τους τρόπους καλλιέργειας των λαχανικών, την προστασία τους από εξωγενείς παράγοντες και την συμβολή των καλλιεργειών στην αειφορία ενώ παράλληλα σημείωσαν ότι το 3ο ΕΠΑ.Λ. Βόλου χαρακτηρίζεται ως ένα αειφόρο σχολείο.

Επιπλέον ανέλυσαν τους τρόπους παρασκευής των παραγώγων βιολογικών προϊόντων (κρασί, μπύρα, σαπούνι, μαρμελάδα, ) παρασκευή την οποία επιμελήθηκαν οι ίδιοι αποκλειστικά.

Οι δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί τόνισαν την φιλοτιμία, φιλομάθεια και αποτελεσματικότητα των μαθητών τους ενώ παράλληλα ανέφεραν ότι στο πλαίσιο του ανοίγματος του 3ου ΕΠΑ.Λ. Βόλου στην και την αγορά ς των αποφοίτων του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος συνεργάζονται με πλήθος φορέων και ιδιαίτερα με τον Αγροτικό Παραγωγικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα».

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δρ. Σωκράτης Σαβελίδης εξήρε το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο που συντελείται στον Γεωπονικό Τομέα αλλά και σε κάθε Τομέα των ΕΠΑ.Λ. Μαγνησίας σε δύο κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα η μία κατεύθυνση έγκειται στην ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων για όσους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. έχουν ως στόχο την είσοδό τους σε αυτά και η δεύτερη ως προς στην των μαθητών για την κατάκτηση της αγοράς ς αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από τα ΕΠΑ.Λ., κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και εμπράκτως στα την παραγωγή των οποίων επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι μαθητές και προσέφεραν στον Διευθυντή Δ.Ε.

Οι μαθητές που επισκέφτηκαν τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ήταν οι: Αργύρης Σπυρίδων, Ζαρογιάννη Φωτεινή, Ζορμπά Ευανθία, Κυργιάκη Ναταλία, Μιχάλαρου Μαρίσα, Ν Νικόλαος, Ντόλιου Μαγδαληνή, Τόσκα Κλαούντια, Τσιργή Ιωάννα, Φουτζόπουλος Νικόλαος

Οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΕΠΑ.Λ. βόλου που συνόδευσαν τους μαθητές ήταν η Γελαδάρη Αναστασία κλ. ΠΕ88.01 (γεωπόνος) και Κεφαλληνός Εμμανουήλ κλ. ΠΕ88.03 (ζωικής παραγωγής).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση