Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Β΄ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τις προσωπικότητες της Επαναστατικής περιόδου 1821
Β΄ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τις προσωπικότητες της Επαναστατικής περιόδου 1821

Β΄ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τις προσωπικότητες της Επαναστατικής περιόδου 1821

Η Ιερά της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, πρόεδρος της οποίας είναι ο   Ιγνάτιος, διοργανώνει τον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους, που θα αφορά προσωπικότητες της Επαναστατικής περιόδου του 1821.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στην γενικότερη προετοιμασία ενόψει της μεγάλης επετείου των 200 ετών από Επανάσταση και την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Η πρόσκληση της Εκκλησίας απευθύνεται στους της Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους, διάρκειας έως έξι λεπτών, που θα αφορά προσωπικότητες εκείνης της εποχής, όπως ο Εθνομάρτυς Ρωγών Ιωσήφ, ο Αρχιστράτηγος του Αγώνα Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Δόμνα Βισβίζη και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν τις τους έως τις 17/1/2020, ενώ οι διακριθέντες του διαγωνισμού θα λάβουν Διακρίσεις Επαίνου και θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική στα Καλάβρυτα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 210 7272268, 6983772240 και στην ηλεκτρονική δ/νση politistikitautotita@yahoo.gr

Ο διαγωνισμός γίνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δ/νσεις Βθμιας Εκπαίδευσης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακυβέρνητο σκάφος στην Σκιάθο  #ακυβέρνητοσκάφος - https://t.co/fD20zjTrPl -

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

  • Μεθυσμένος 18χρονος προκάλεσε τροχαίο στην Αλόννησο - https://t.co/fY3T6O3thW -

"Αλιεύοντας" την είδηση