Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Τον αρχαιολογικό οικισμό στο Διμήνι γνώρισαν γονείς και παιδιά
Τον αρχαιολογικό οικισμό στο Διμήνι γνώρισαν γονείς και παιδιά

Τον αρχαιολογικό οικισμό στο Διμήνι γνώρισαν γονείς και παιδιά

 

Τον αρχαιολογικό οικισμό στο Διμήνι, τον πρώτο οργανωμένο οικισμό, γνώρισαν σήμερα γονείς και παιδιά στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν στον αρχαιολογικό χώρο, στο πλαίσιο δωρεάν ξεναγήσεων από  το «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου» , με πρωτοβουλία του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου.

Στο πλαίσιο αυτό,   μαθητές και  γονείς,επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου , χωρίς καμία απολύτως οικονομική συνδρομή, όπου η  ξεναγός- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του σωματείου Μελίνα Κωστίδη,  ξενάγησε   τους παρευρισκόμενους.

Παρούσα ήταν και η συγγραφέας Ελένη Λαμπράκη, η οποία  μίλησε  στα παιδιά σχετικά με ‘’Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι’’ και πως ο αρχαιολογικός χώρος μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, γεμίζει ήχους ,μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονόδρομος το χειρουργείο για την αντιμετώπιση του συνδρόμου Morton΄s του πέλματος - https://t.co/xFVFaKvFIU -

  • Αντιδράσεις αυτοκινητοβιομηχανιών για το νέο όριο ρύπων - https://t.co/ZtHYivO0Tk -

  • Έως τις 25 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα των 534 ή 300 ευρώ - https://t.co/62MEdCkUr7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση