Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Το «Στρατιωτικόν Εγκόλπιον» στις βιβλιοθήκες των σχολείων της Μαγνησίας
Το «Στρατιωτικόν Εγκόλπιον» στις βιβλιοθήκες των σχολείων της Μαγνησίας

Το «Στρατιωτικόν Εγκόλπιον» στις βιβλιοθήκες των σχολείων της Μαγνησίας

 

Τις βιβλιοθήκες όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας θα κοσμεί πλέον το του Ρήγα Βελεστινλή «Στρατιωτικόν Εγκόλπιον» (Βιέννη 1797), το οποίο εκδόθηκε από την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών Βελεστίνου Ρήγα, επιμελήθηκε από τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Καραμπερόπουλο, μεταφράστηκε  στα ελληνικά από τον καθηγητή κ. Παντελοδήμο, με τη στήριξη της ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Γ. Κίτσιος παρέδωσαν τα βιβλία στους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Πολύζο και Σταχτέα.

Όπως ελέχθη από όλους, το βιβλίο βοηθά τον αναγνώστη να αντιληφθεί  το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασης που σχετίζεται με τον ένοπλο αγώνα εναντίον του δυνάστη για την απόκτηση της  πολυπόθητης ελευθερίας.

Τόνισαν ότι είναι μια πολύ σημαντική έκδοση που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα σχολεία και αυτό επετεύχθη  χάρη στη συνεργασία όλων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση