Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » «Το αποτύπωμα του covid-19» σε διαδικτυακή ημερίδα του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ι.
«Το αποτύπωμα του covid-19» σε διαδικτυακή ημερίδα του  1ου ΕΠΑΛ Ν.Ι.

«Το αποτύπωμα του covid-19» σε διαδικτυακή ημερίδα του 1ου ΕΠΑΛ Ν.Ι.

Οι Διευθύνσεις του 1ου ΕΠΑ.Λ. ές Ιωνίς Μαγνησίας, του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου και οι Σύλλογοι Διδασκόντων διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα μέσω Webex την Πέμπτη 18/11/ στις 18:30 με θέμα «Το αποτύπωμα του -19».

Την ημερίδα προλόγισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού οσοκομείου ς, Κωνσταντίνος . Ο καθηγητής απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων που προέκυψαν από απορίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Η αποδοχή της πρόσκλησης και η συμμετοχή στην ημερίδα, του κ. καθηγητή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη σχολική μας κοινότητα. Ο καθηγητής με μεστό, απλό και ψύχραιμο λόγο χωρίς κινδυνολογίες μας έδειξε τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας δρ. Νοσηλευτικής Ιωάννη Καραδόντα, μαθητή του κου Γουργουλιάνη, για την αναλυτική, ουσιαστική και κατατοπιστική παρουσίαση του θέματος στην ημερίδα.
Την ημερίδα χαιρέτησαν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας, ο συντονιστής Παιδαγωγικής και Επιστημονικής ευθύνης του σχολείου Σεραφείμ Σπανός και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Τις ερωτήσεις συγκέντρωσαν, για τους μαθητές οι φιλόλογοι – εκπαιδευτικοί Ειρήνη Μαγκλάρα και Κατερίνα Αναγνώστου ενώ για τους εκπαιδευτικούς ο εκπαιδευτικός- ιατρός Γεώργιος Γεροντίδης. Την ημερίδα παρακολούθησαν γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Μαγνησίας και του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ από τα εργαστήρια του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου όπου εκείνη την ώρα διεξάγονταν εργαστηριακές ασκήσεις. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών έθεσαν τις ερωτήσεις τους κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο chat.
Τον συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε η υποδιευθύντρια Χαρίκλεια Τσαμτσάκη, ενώ την τεχνική υποστήριξή της ανέλαβε ο τποδιευθυντής Παναγιώτης Τουλιάτος.
Το πρόγραμμα της ημερίδας
18:30 Προσφώνηση καλεσμένων από τη Διεύθυνση του σχολείου
18:35 Χαιρετισμός του καθηγητή Πνευμονολογίας Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη
18:45 Εισήγηση του εκπαιδευτικού του σχολείου δρ. Νοσηλευτικής Ιωάννη Καραδόντα ΠΕ87.02 με θέμα «Το αποτύπωμα του -19» και περιεχόμενα:
• Τι είναι ο COVID-19;
• Οι τρόποι μετάδοσής του COVID-19
• Η πορεία μετάδοσης του COVID-19 στη χώρα μας
• Οι πανδημίες στην ιστορία της ανθρωπότητας: παρελθόν-παρόν-μέλλον
• Τρόποι πρόληψης του COVID-19
19:05 Ερωτήσεις
19:15 Συζήτηση
19:30 Λήξη

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση