Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο ΑΓΝΒ για προσφορά θέσεων μαθητείας
Το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο ΑΓΝΒ για προσφορά θέσεων μαθητείας

Το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο ΑΓΝΒ για προσφορά θέσεων μαθητείας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/1/2023 στο Γενικό Νοσοκομείο συνάντηση με τον διοικητή  Ιωάννη Ντόκο και τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. ς  Δημήτριο Κόκκινο, στην συνάντηση συμμετείχαν οι υπεύθυνοι Υπηρεσιών του Νοσοκομείου κα Β. Δημητριάδου,   Κ. Γκίζας,   Κ. Χαρανά,   Ε. Δράγνε και ο αναπληρωτής διοικητής   Σ. Μπαμπούνης, καθώς και οι , επόπτες μαθητείας, του 1ου ΕΠΑΛ   Π. Καραγιάννη,  Α. Χατζή,  Σ. Μιχάλη.

Μέσα σε κλίμα δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων και υπεύθυνης ς, ο Διοικητής αναγνώρισε την ανάγκη προσφοράς του Νοσοκομείου στην εκπαίδευση μαθητευόμενων αποφοίτων των ΕΠΑ.Λ., ώστε να αναπτυχθεί μία δεξαμενή μελλοντικών εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν οι ανάγκες που έχουν προκύψει στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια και οι επαγγελματικές προοπτικές που εμφανιζονται.

Συμφωνήθηκε η προσφορά θέσεων μαθητείας στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας για την περίοδο 2023-2024 αποφοίτων στις :

-Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων (1),

-Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού (2)

-Τεχνικός Δομικών Έργων και Γεως (1)

-Βοηθός Νοσηλευτή (4)

-Βοηθός Φυσικοθεραπευτή (2)

-Βοηθός Φαρμακείου (2)

Να σημειωθεί ότι η μαθητεία των ΕΠΑ.Λ. είναι με μέγιστη διάρκεια 172 ημερολογιακών ημερών, με το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης που προβλέπει τέσσερις (4) ημέρες εργασίας στον φορέα – επιχείρηση και μία (1) ημέρα στο σχολείο την εβδομάδα.

Οι μαθητευόμενοι είναι πλήρως ασφαλισμένοι από τον φορέα – επιχείρηση και αμείβονται με το 95% του κατώτατου ημερομίσθιου από το ΕΣΠΑ.

Οι επεσήμαναν ότι θα επιδείξουν υψηλό επίπεδο ευθύνης στην εποπτεία των μαθητευόμενων ώστε να ανταποκριθούν επάξια στην εμπιστοσύνη που επέδειξε ο διοικητής του Νοσοκομείου .

Ελπίζουμε και άλλοι του δημοσίου αλλά και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του διοικητή του Νοσοκομείου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση