Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τo 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας γνωρίζει ότι…Τα μαθηματικά έχουν σημασία
Τo 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας γνωρίζει ότι…Τα μαθηματικά έχουν σημασία

Τo 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας γνωρίζει ότι…Τα μαθηματικά έχουν σημασία

Οι μαθητές του σχολείου υποδέχθηκαν άλλους ευρωπαίους μαθητές και

Οι  μαθητές του 1ου  . ΙΩΝΙΑΣ υποδέχθηκαν στο Βόλο από τις 11 έως τις 15 Νοεμβρίου, 19 μαθητές και 6 από τη , την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος KA2 «Maths Matters» (Τα μαθηματικά έχουν σημασία) και μέσα από και δραστηριότητες στο βουνό του Πηλίου ανακάλυψαν πως τα μαθηματικά υπάρχουν παντού γύρω μας!

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «στο πλαίσιο του διετούς αυτού προγράμματος, ήταν η τρίτη διεθνής συνάντηση ανταλλαγής μαθητών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του προγράμματος, στόχος του είναι  να εμπλέξει τους μαθητές στη μαθηματική σκέψη και τον στοχασμό σε καθημερινές δραστηριότητες αλλά και σε τομείς όπως η Αρχιτεκτονική και οι Καλές Τέχνες. Oι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν στην Αθήνα το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχου και την αναδρομική έκθεση του Γιάννη Μόραλη στο Μουσείο Μπενάκη. Στο Βόλο, ακολούθησαν τη διαδρομή μέχρι τις Μηλιές με τον θρυλικό «Μουντζούρη» και ξεναγήθηκαν στο μουσεία Ελιάς. με μαθηματικούς γρίφους και ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα από μια εγκατάσταση στο δάσος. Στο χώρο του σχολείου μας, όλες οι αποστολές επιδόθηκαν σε πλήθος δραστηριοτήτων που αφορούσαν τη δημιουργία γεωμετρικών μοτίβων και τη γνωριμία με το επιτραπέζιο παιχνίδι μαθηματικών κουίζ που σχεδιάστηκε από το σχολείο μας!

Η αποκτηθείσα εμπειρία για τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων  ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και  προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του σχεδίου αλλά βρήκαν και χρόνο να διασκεδάσουν όλοι μαζί και να μυηθούν στην ελληνική φιλοξενία! Για το λόγο αυτό το σχολείο ευχαριστεί, όλες τις οικογένειες των μαθητών μας που χωρίς δεύτερη σκέψη αγκάλιασαν τους ξένους μαθητές και τους γνώρισαν τις συνήθειες, ήθη και έθιμα, την ελληνική κουζίνα αλλά, και τους τοπικούς επαγγελματίες που αφιλοκερδώς προσέφεραν τα τους, όπως τη βιομηχανία αναψυκτικών και ποτών ΕΨΑ καθώς και τους κ. Καπουράνη, Μανδηλά και Ταφίλη για τη διάθεση τοπικών εδεσμάτων.

Η επόμενη διακρατική κινητικότητα μαθητών θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ζαμόσκ στην Πολωνία τον Μάϊο του 2019. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνικός Φορέας παρακολούθησης του έργου είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ()».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ακινητοποιημένο το "Ερατώ" στην Αλόννησο λόγω μηχανικής βλάβης #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/nhkmojdzSX -

  • Αιφνίδιος θάνατος 41χρονου στη Νέα Ιωνία #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/RBFyki7io6 -

  • Μητσοτάκης στo Reuters: Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας #EUMED9 - https://t.co/0ALzsPUEMi -

"Αλιεύοντας" την είδηση