Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου χρειάζεται ψήφο 
Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου χρειάζεται ψήφο 

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου χρειάζεται ψήφο 

Το 12o συμμετέχει για πρώτη φορά στον διαγωνισμό Bravo schools: «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» με δύο συμμετοχές εθελοντικής/συνεργατικής παρέμβασης εκπαιδευτικών-γονέων και βοηθητικού προσωπικού της σχολικής μας μονάδας, που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η πρώτη δράση αφορά στη μετατροπή παλαιών, φθαρμένων παιδικών καθισμάτων σε όμορφα και πρακτικά παγκάκια εσωτερικού χώρου, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως μαθητές (προ κορωναϊού…) και τα οποία χρησιμοποιούνται στους διαδρόμους και στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Η δεύτερη δράση περιλαμβάνει την ολική ανακαίνιση του εξωτερικού γηπέδου βόλεϊ με τις απαραίτητες προεργασίες προετοιμασίας του χώρου και τον ελαιοχρωματισμό με ειδικά χρώματα γηπέδων.

Βασικοί σκοποί των δράσεων ήταν η αναβάθμιση και ο εξωραϊσμός των υπαρχουσών υποδομών του σχολείου μας, η συμβολή στην ενημέρωση, εκπαίδευση και κινητοποίηση των μαθητών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., καθώς και η ενεργοποίηση της οικογένειας & της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη δράσεων συνεργασίας & παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα, συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία-διαγωνισμό σχολείων (με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας): In Action for a Better World – «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ» του Quality Net Foundation (QNF), Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, ο οποίος είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που προωθεί την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων έγινε από της τακτικής επιχορήγησης της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Βόλου προς το μας.

Για τη βράβευση των καλύτερων δράσεων θα ληφθεί υπόψη, πέραν της επιτροπής αξιολόγησης, κατά 20% η ψηφοφορία του κοινού.

Για το σκοπό αυτό, αφού φυσικά δείτε και αποφανθείτε, μπορείτε να βοηθήσετε την προσπάθεια, ψηφίζοντας στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/12o-dhmotiko-sxoleio-boloy.753.html

Δείτε εδώ βίντεο των δράσεων:

https://www.youtube.com/watch?v=qL_V2QGSqCk (γήπεδο βόλεϊ)

https://www.youtube.com/watch?v=Yyt-sTXZ5MU&t=2s (παιδικά παγκάκια από παλαιά καθίσματα)

12ο Δ.Σ. Βόλου

12dimvol@sch.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πτυχιακές και Διπλωματικές εξετάσεις στην Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος - https://t.co/GGuqGUaGqK… -

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα 19χρονος στη Ν. Αγχίαλο #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/y4HHtQH4E7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση