Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Την Βασιλόπιτα έκοψε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου
Την Βασιλόπιτα έκοψε η Ένωση  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου

Την Βασιλόπιτα έκοψε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου

Παρουσία γονέων και  μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας  το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησε εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 6:30 μ.μ.

Η κοπή της πίτας  έγινε στον ισόγειο χώρο του κοινωνικού κέντρου Αγίων Αναργύρων, όπου στεγάζεται το γραφείο της Ένωσης, (Αραχώβης 1 με Μπότσαρη -είσοδος από την Κατσαντώνη), παρουσία  εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων ς και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, καθώς και  εκπροσώπων των φορέων εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, μέσα σε εορταστικό κλίμα, και ταυτόχρονα ως ευκαιρία σύντομου απολογισμού, ανταλλαγής απόψεων, καταγραφής ζητημάτων, αλλά και προβληματισμού για τα θέματα που αφορούν στην Παιδεία, πραγματοποιήθηκε, η εκδήλωση κοπής πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, στον ισόγειο χώρο του Κοινωνικού Κέντρου Αγίων Αναργύρων, όπου βρίσκεται και το γραφείο της Ένωσης.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων συλλόγων γονέων, τόσο από τον κεντρικό ιστό της πόλης, όσο και από την περιφέρεια του δήμου Βόλου, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων της πόλης , με τους οποίους υπάρχει συνεργασία ετών  σε θέματα Παιδείας.

Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση, έκανε η γ.γ. του Δ.Σ. της Ένωσης, Λιάνα Πασχούδη, ενώ ακολούθησε σύντομης διάρκειας βίντεο, στο οποίο γίνονταν φωτογραφική, κυρίως αναφορά, σε ορισμένα από τα πεπραγμένα του Συμβουλίου την προηγούμενη αλλά και την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ηλίας Κουτσερής , ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δ.Σ., που πέρα από τις θέσεις που κατέχει ο καθένας, όλοι μαζί, έκαναν και προσπαθούν να κάνουν, το καλύτερο για την Ένωση, τον αντιπρόεδρο Θέμη Κορομηλή, την γραμματέα Λιάνα Πασχούδη, τον ειδ. γραμματέα Αντώνη Μπέκο, την ταμία Έφη Διανέλλου και τους δύο εφόρους, Δημήτρη Παπαντωνίου και Δημήτρη Μυλωνά. Ευχαρίστησε ταυτόχρονα και τα τρία μέλη που αποχώρησαν πριν τις εκλογικές διαδικασίες του περασμένου Μαΐου, την Δροσούλα Γκατζή, την Πέπη Οικονόμου και την Μαρία Μαρίτση, αλλά και τα προηγούμενα μέλη, την Λένα Βεργίνη και την Γεωργία Μπίτση, όπως και όλα τα προηγούμενα Δ.Σ. που έβαλαν την «μαγιά», ώστε η Ένωση να μπορέσει να προχωρήσει και να μπει πλέον στην τρίτη δεκαετία ζωής. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις γνώσεις τους στην Ένωση, τον οικονομολόγο- γονέα Αλέκο Κεχαγιά (εκ μέρους του Σ.Ο.Λ.) και τον δικηγόρο- γονέα Σταμάτη Παπαγγελή.

Η δράση της Ένωσης Γονέων Βόλου

Ευχαριστώντας τους εκπροσώπους των συλλόγων που εθελοντικά προσφέρουν καθημερινά ο καθένας στο σχολείο των παιδιών του, ο πρόεδρος του Δ.Σ., τόνισε μεταξύ άλλων, πως «ό,τι καταφέρνουμε, το καταφέρνουμε, όλοι μαζί, με ενότητα, ομόνοια και κοινή στόχευση, που είναι, το καλό μέλλον των παιδιών μας και η σωστή Παιδεία». Διευκρίνισε ότι η όποια εργασία γίνεται απ΄ την Ένωση, είναι εθελοντική, αλλά με επαγγελματική συνείδηση και ανταπόκριση, ενώ είναι καθημερινή η ενασχόληση των μελών της Διοίκησης, με συμμετοχή σε Επιτροπές του δήμου και των διευθύνσεων εκπαίδευσης, παρεμβάσεις, παρουσίες σε , σε ΜΜΕ, σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες άλλων διοργανωτών, σε ομάδες εργασίας, σε συνελεύσεις, σε συγκεντρώσεις συλλόγων και εκλογικές διαδικασίες, με απαντήσεων και σύνταξη εγγράφων προς Υπουργεία και άλλους φορείς , συνεργασία με συλλόγους γονέων κ.ά.

Σημειώνεται, ότι υπήρξε συμμετοχή σε διαμαρτυρίες για τα θέματα της εκπαίδευσης και της πόλης, συνεργασία με φορείς για διοργάνωση διαγωνισμών, απονομή δώρων, αλλά και επαίνων σε παιδιά διαφόρων τάξεων, εκστρατείες εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος κ.α.  

Προβλήματα και προσπάθειες

Στο επίκεντρο βρίσκονται πάντα, ζητήματα στέγασης και ζημιών που παρουσιάζονται σε συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα και σχολικές δομές όπως νηπιαγωγεία που παραμένουν σε ακατάλληλα κτίρια κ.ά.

Υπήρχαν και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την σωστή και νόμιμη λειτουργία των συλλόγων γονέων, όπου έγινε εφικτό και εξοικονομήθηκαν χρηματικά ποσά από πρόσωπα και συλλόγους μέσα από ενέργειες της Ένωσης, για πρόστιμα κ.λπ., με διορθωτικές αποφάσεις σε εγκυκλίους που είχαν βγει από τα υπουργεία.

Έγιναν ενέργειες, για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών και στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Ζητώντας λύσεις, συναντήσεις, δεσμεύσεις και πράξεις. Η Ένωση ταυτόχρονα, συμμετέχει στους επίσημους εορτασμούς Παιδείας, στο κοινό «Σχολικό Συμβούλιο, σε συναντήσεις με υπουργούς, εκπροσώπους του κοινοβουλίου, τοπικούς βουλευτές και άλλους φορείς, όπως της εκπαίδευσης και τα συνδικαλιστικά σωματεία, για προώθηση προβλημάτων και αιτημάτων.

Ενίσχυση δράσεων σε

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Κουτσερής, «συμμετέχουμε σε πρόγραμμα Erasmus για την αναπηρία, υπήρξαμε ομιλητές και συμμετέχοντες σε ημερίδες για θέματα παιδείας, πολιτισμού, σταδιοδρομίας, ιατρικά, προσανατολισμού, για τη μητέρα, το ρατσισμό, τους πρόσφυγες κ.α.  Υπήρξε ενίσχυση δράσεων σε σχολεία, με καλεσμέ συγγραφείς και οικονομικές ενισχύσεις συλλόγων, όπου ζητήθηκε και υπήρχαν προβλήματα, συμμετείχαμε σε αιμοδοσίες, δώσαμε εκπτωτικά αλλά και εισιτήρια για παραστάσεις κ.λ.π.

Προσφέρθηκαν ενισχύσεις οικονομικές σε οικογένειες που έχουν ανάγκες, δόθηκαν σχολικά είδη, ενισχύθηκαν δομές της πόλης μας, ενώ συνεχίστηκε με ιδιαίτερη , το πρόγραμμα ξεναγήσεων σε μουσεία με την πρωτοβουλία του «Σωματείου Φίλοι Μουσείων Μαγνησίας». Παράλληλα, υπήρξε συμμετοχή σε σεμινάρια γνώσης- αλλά και διοργάνωση σχετικών σεμιναρίων σε γονείς, (πυρασφάλειας, διατροφής, σεισμών, ΚΑΡΠΑ, διαχείρισης άγχους κ.λ.π.).  Συμμετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων» , ενώ ξεκινήσαμε συνεργασία με σχολεία της Ομογένειας για την ανταλλαγή καλών πρακτικών, ενημέρωση παιδιών και γονέων για την κακοποίηση ζώων, καθώς και συμμετοχή γονέων σε διάφορα Εργαστήρια Ιστορίας, υγείας, ψυχολογίας, ιδιωτών, δημόσιων φορέων, αλλά και του Πανεπιστημίου ς.

Συνεχής είναι η συνεργασία με φορείς και υπηρεσίες, εκπαίδευσης, όπως την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, το ΠΕΚΕΣ ς, τις διευθύνσεις των σχολείων και βέβαια των διευθύνσεων εκπαίδευσης και των δύο βαθμίδων, την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας, καθώς και με άλλους φορείς. Το «Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη, αφού, ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής, ανταπόκρισης και θετικών σχολίων, φθάνοντας και κατατάσσοντας την Ένωση Γονέων και τον Βόλο, στον πίνακα των Φεστιβάλ βιβλίων της Ευρώπης .

Το νέο «5ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» θα πραγματοποιηθεί 1-4 Απριλίου 2020.

Όπως τονίστηκε, «ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. έντυπα και ηλεκτρονικά, που πάντα στέκονται στο πλευρό της Ένωσης, δημοσιεύοντας τις σχετικές δράσεις και απόψεις».

Για επικοινωνία και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες, στο mail της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, enwsigonewnvolou@gmail.com

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση