Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Την Κυριακή ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας του Δημοτικού
Την Κυριακή ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας του Δημοτικού

Την Κυριακή ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας του Δημοτικού

Την ερχόμενη Κυριακή, 17η Μαΐου 2020, και 12 το μεσημέρι διεξάγεται διαδικτυακά η πρώτη φάση «Αγλαονίκη» του 4ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής σε όλη την . Πολλοί είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που μέσα από την του διαγωνισμού, contest.astronomos.gr, έκαναν την εγγραφή τους για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο. Οι εγγραφές, συνεχίζονται ακόμη, αλλά θα κλείσουν την Πέμπτη το βράδυ.

Οι τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, που έγιναν τα τρία τελευταία χρόνια, έδειξαν ότι οι μαθητές του Δημοτικού κατέχουν αρκετά θέματα Αστρονομίας και Διαστημικής, και παρ' όλο που είναι σκόρπια στα διδακτικά βιβλία τους, εν τούτοις είναι ικανοί να λάβουν μέρος σε έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό και να διακριθούν. ι' αυτό και η συμμετοχή στο διαγωνισμό κάθε χρόνο πλησιάζει τους 100 μαθητές.

Σύμφωνα με την Προκήρυξη, και με την προϋπόθεση ότι θα αρθούν όλα τα μέτρα μη-μετάδοσης του COVID-19 και θα επιτραπεί η μετακίνηση και ο συγχρωτισμός των μαθητών, οι 30 καλύτεροι της 1ης φάσης θα κληθούν να λάβουν μέρος στη 2η (και τελική) φάση «», η οποία θα διεξαχθεί στο Βόλο, την Κυριακή 14η Ιουνίου 2020 και 12 το μεσημέρι. Οι νικητές πλέον και της φάση αυτής θα βραβευθούν από την Εταιρεία (εφ' όσον δοθεί η άδεια) σε επίσημη τελετή κατά τη διάρκεια της «ιορτής Αστρονομίας», που είναι προγραμματισμένη να γίνει στις αρχές Ιουλίου. Μεταξύ δε όλων των των θα κληρωθεί και ένα τηλεσκόπιο.

Ας σημειωθεί ότι παρόμοιος διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο από 1996 και για τα Γυμνάσια και Λύκεια με τους καλύτερους μαθητές να επιβραβεύονται με τη συμμετοχή τους στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Αστρονομίας, που γίνονται σε διάφορες χώρες της υφηλίου και με την αστροναυτική εκπαίδευση στη .

Είναι ευκαιρία, λοιπόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού να αποδείξουν την αξία τους, αλλά και τις αστρονομικές τους γνώσεις, συμμετέχοντες στο διαγωνισμό της Κυριακής από το σπίτι τους. Οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής αναφέρονται αναλυτικά στην του Διαγωνισμού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση