Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Την ερχόμενη Κυριακή ο πανελλήνιος διαγωνισμός Αστρονομίας του Δημοτικού
Την ερχόμενη Κυριακή ο πανελλήνιος διαγωνισμός Αστρονομίας του Δημοτικού

Την ερχόμενη Κυριακή ο πανελλήνιος διαγωνισμός Αστρονομίας του Δημοτικού

Την ερχόμενη , 16η Μαΐου 2021, και ώρα 12:00 – 13:00 διεξάγεται διαδικτυακά η 1η φάση «Αγλαονίκη» του 5ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το και την . Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των στην επιστήμη της Αστρονομίας και της Διαστημικής και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους. Δευτερεύων σκοπός είναι η προετοιμασία των του Δημοτικού για να συμμετάσχουν αργότερα στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής, που εδώ και 26 χρόνια διενεργεί η τόσο για το Λύκειο, όσο και για το Γυμνάσιο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό γίνονται στον ιστότοπο του Διαγωνισμού: contest.astronomos.gr μέχρι την Πέμπτη, 13η Μαΐου 2021.

Οι περίπου 30 καλύτεροι της 1ης φάσης θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στην 2η φάση του διαγωνισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την , 11 Ιουλίου 2021 (αντί της Κυριακής, 13 Ιουνίου 2021) λόγω της παράτασης του σχολικού έτους μέχρι τις 25/6/21, που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.

Τα ονόματα των προκρινόμενων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού (contest.astronomos.gr) εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Τα βραβεία και τα έπαθλα του διαγωνισμού θα είναι δύο (για τον 1ο και τον 2ο νικητή) και ένα ζευγάρι ισχυρά κιάλια (για τον 3ο νικητή) (ευγενική χορηγία του παλαιού πρωτεύσαντα του Διαγωνισμού Αστρονομίας του Λυκείου, Ι. Καμαρέτσου).

Θα δοθούν ακόμη αστρονομικά βιβλία των εκδόσεων της Εταιρείας, ενώ θα κληρωθεί και ένα τηλεσκόπιο (ευγενική χορηγία του Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης του Δ. Τσάμπουρα) μεταξύ των περίπου 15 (εκτός των 2 πρώτων) που θα πετύχουν στη 2η φάση «» του διαγωνισμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση