Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν σήμερα στο χώρο του Π.Θ. μαθητές σχολείων του Βόλου
Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν σήμερα στο χώρο του Π.Θ. μαθητές σχολείων του Βόλου

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησαν σήμερα στο χώρο του Π.Θ. μαθητές σχολείων του Βόλου

Την εθνική επέτειο τίμησν σήμερ το πρωί μαθητές, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας ς στο χώρο του παραλιακού συγκροτήματος “Παπαστράτου” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι μαθητές των σχολείων αφού είδαν σε βίντεο ολιγόλεπτη προβολή των γεγονότων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν.

Στην γιορτή παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα , ο βουλευτής της .Δ. Χρ. Μπουκώρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος και ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Καραΐσκος.

Την ευθύνη του εγχειρήματος, την είχε το 4ο Βόλου, ενώ τιμήθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για το έργο που έχει προσφέρει και διαχρονικά προς τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου Γιώργος Βαρνάβας τόνισε ότι το της εθνικής επετείου είναι πολύ επίκαιρο στις μέρες μας, καθώς θα πρέπει, όπως είπε να προσέχουμε τους συνανθρώπου μας, να αγαπάμε την πατρίδα μας και να υπερασπιζόμαστε καθέναν που αναζητά την ελευθερία, με όλες τις προεκτάσεις της.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα μίλησε για διπλή γιορτή σήμερα, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική διοργάνωση, στην οποία πρωταγωνιστές είναι οι νέοι άνθρωποι.

Συνεχάρη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και το σχολείο που έχει αναλάβει την ευθύνη της εκδήλωσης.
«Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να τιμούμε τις επετείους, γιατί η χ μας δεν μπορεί να προσβλέπει στο μέλλον, όταν δεν τιμά το παρελθόν και την του τόπου», δήλωσε η κα Χρυσοβελώνη.

Όπως είπε, από αυτές τις εκδηλώσεις η νεολαία διδάσκεται και θα φροντίσουμε να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος, να αντισταθούμε σε κάθε έννοια φασισμού και ολοκληρωτισμού και να μην επιτρέψουμε κανέναν να επιβληθεί την ενότητα και την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση