Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευλόγησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος&Αλμυρού
Την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευλόγησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος&Αλμυρού

Την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευλόγησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος&Αλμυρού

Τρισάγιο για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την μικρή Σεραΐνα

Κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς βρέθηκε σήμερα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο ,  ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Αρχικά, τέλεσε τον Αγιασμό στο Ελληνογαλλικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» και στην συνέχεια, τον επίσημο Αγιασμό της Α΄θμιας Εκπαίδευσης, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, παρουσία του δ/ντού Α΄θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  Γεωργίου Πολύζου, γονέων και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Στην σύντομη ομιλία του μίλησε για την σπουδαιότητα της μαθητικής συνύπαρξης, στην μεγάλη μαθητική , που δημιουργεί προϋποθέσεις ευγενούς άμιλλας: «Καλείστε να δείξετε τον καλύτερό σας εαυτό, να βοηθήσετε τους άλλους, να προοδεύετε και να χαίρεστε μαζί, να επιδεικνύετε αγάπη, που είναι η ουσία του Θεού. Άρα, όταν κανείς γνωρίζει την αγάπη, γνωρίζει και τον Θεό, όταν αγαπά τον άλλον, αγαπά το δημιούργημα του Θεού. Να γνωρίζετε ότι το πιο σημαντικό στην είναι η αληθινή αγάπη και τότε ο Θεός θα είναι μαζί σας…».

 

Ακολούθως,  τέλεσε τον επίσημο Αγιασμό της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου, παρουσία των και εκπαιδευτικών του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, του Δ/ντού της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη και εκπροσώπων των Αρχών.

 

Στην σύντομη ομιλία του, ο κ. αναφέρθηκε στον σπουδαίο τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που έφυγε προχθές από την και ήταν γέννημα θρέμμα της Ν. Ιωνίας

Αναφέρθηκε στο χάρισμά του να ομιλεί στις καρδιές των ανθρώπων μέσα από τους στίχους και την μουσική του, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος ομολογούσε την πίστη του στον Θεό σε κάθε ευκαιρία: «Μας είπε αλήθειες για τον Παράδεισο, για την αγάπη και τις αξίες της ζωής. Αυτές τις αξίες θα διδαχτείτε και στο σχολείο. Θα μάθετε να συνυπάρχετε και να αγαπάτε, μιμούμενοι την αγάπη του Θεού. Μάθετε να δίνετε ο ένας στον άλλο.

Δεν έχει σημασία πως ανάμεσά σας θα βρίσκονται και παιδιά από άλλα μέρη. Αυτό είναι μια μοναδική ευκαιρία να δείξετε τί σημαίνει να είναι κανείς Χριστιανός Ορθόδοξος και να βλέπει τον κάθε άνθρωπο ως την ζωντανή εικόνα του Θεού. Το σχολείο αυτό είναι πρότυπο προσφοράς και θυσίας, γι’ αυτό εκφράζω τον απόλυτο σεβασμό στους και στους δασκάλου σας για το πολύμοχθο που επιτελούν».

Αμέσως μετά, αγίασε το νέο σχολικό λεωφορείο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου και τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Στην συνέχεια, μετέβη στον Αλμυρό και τέλεσε, στο 1ο Γυμνάσιο, τον Αγιασμό και Τρισάγιο στην μνήμη της μικρής Σεραΐνας, η οποία έχασε την ζωή της, προ ημερών, στο τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Αλμυρού.

Στην σύντομη προσλαλιά του, αναφερόμενος στο τραγικό γεγονός, διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι «υπάρχουν δύο μεγέθη στην ζωή μας, που είναι αθάνατα, η ψυχή μας και η αγάπη. Όταν αγαπήσεις κάποιον αληθινά, τον αγαπάς αιώνια και αυτή η αιωνιότητα είναι τρόπος ζωής, γιατί μπορείς να κρατάς τον αγαπημένο κοντά σου, στην καρδιά σου, έστω κι αν σωματικώς τον στερείσαι.

Δεν μπορώ να προσεγγίσω τον πόνο των γονέων, αλλά τους διαβεβαιώ ότι θα έχουν την προσευχή μου, για να τους παρηγορήσει ο Θεός. Κι εσείς, βαδίστε τον δρόμο της αγάπης, για να κρατήσετε ζωντανή την μνήμη της και η προσευχή σας θα είναι μια ζωντανή κοινωνία μαζί της. Η πίστη στον Θεό, τελικά, είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά μας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση