Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τηλεδιάσκεψη Ζέττας Μακρή με τον διευθυντή Α’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και εκπαιδευτικούς 
Τηλεδιάσκεψη Ζέττας Μακρή με τον διευθυντή Α’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και εκπαιδευτικούς 

Τηλεδιάσκεψη Ζέττας Μακρή με τον διευθυντή Α’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και εκπαιδευτικούς 

 

Η πραγματοποίησε ευρεία τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του . , Γ. Πολύζο και εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων.

Η υφυπουργός Παιδείας δέχθηκε σημαντικό αριθμό ερωτημάτων από τους εκπαιδευτικούς, άκουσε με μεγάλη προσοχή τους προβληματισμούς τους και διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς, ότι τα αιτήματά τους θα τύχουν επισταμένης προσοχής.

«Είμαι εδώ, με την ιδιότητά μου, της υφυπουργού Παιδείας, για να αναπτύξουμε ουσιαστικό και ανοιχτό διάλογο. Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα, τη σαφή και λεπτομερή αποτύπωση της κατάστασης στα , μέσα από συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία, με τους λειτουργούς της εκπαίδευσης.

Σήμερα δεν κάνουμε απλή και επιφανειακή αναφορά στα θέματα, που θίγετε. Σήμερα κάνουμε μια δυναμική και ειλικρινή συζήτηση προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικών και μαθητών. Και, σε αυτή τη συζήτηση, οι προτάσεις σας έχουν ειδικό βάρος.».

Οι εκπαιδευτικοί διατύπωσαν τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις τους σχετικά με θέματα , όπως η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων , τα ζητήματα σχολικής στέγης, τη δημιουργία Τμημάτων Ένταξης στα , τη στελέχωση των Νηπιαγωγείων με επιπλέον εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών, τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την χρηματοδότησης λειτουργικών δαπανών, την υλικοτεχνική υποδομή.

Η υφυπουργός, με τη σειρά της, απάντησε με επικαιροποιημένα στοιχεία σε κάθε περίπτωση, ξεχωριστά, και δεσμεύτηκε να επαναφέρει στο επίκεντρο της προσοχής του Υπουργείου όλα τα θέματα, που χρήζουν επιτακτικής και άμεσης αντιμετώπισης, σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Στο σημείο αυτό, η κα Μακρή αναφέρθηκε και στις αμφιβολίες, που εκφράστηκαν σχετικά με τη νομοθέτηση εν μέσω πανδημίας «Η Πολιτική του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να υλοποιεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις παράλληλα με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Το δικός σας παράδειγμα, το παράδειγμα των εκπαιδευτικών, που κάνατε πραγματικότητα την καθολική τηλεκπαίδευση, είναι η απόδειξη ότι η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Το των παιδιών μας δε μπορεί να περιμένει».

Η υφυπουργός ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη συζήτηση, καθώς και για την τεράστια συμβολή τους στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και ανανέωσε τη δέσμευσή της για άμεση, διαρκή και γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση