Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τηλεδιάσκεψη υφυπουργού Παιδείας με διευθυντές σχολείων B’/θμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας
Τηλεδιάσκεψη υφυπουργού Παιδείας με διευθυντές σχολείων B’/θμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας

Τηλεδιάσκεψη υφυπουργού Παιδείας με διευθυντές σχολείων B’/θμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου , προγραμματισμένη συνεργασίας με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χαράλαμπο Σταχτέα και με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Νομού, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στα εκπαιδευτικά αλλά και στα λειτουργικά θέματα των δομών.

Συγκεκριμένα, κατά την συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μιάμιση , τα διευθυντικά στελέχη εκπαίδευσης του νομού έθεσαν, με λόγο σοβαρό, αξιοπρεπή, υπεύθυνο αλλά και εύλογο τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα, ιδίως εντός της περιόδου της υγειονομικής κρίσης, όπως είναι οι , η στελέχωση των σχολικών μονάδων, η εκ περιτροπής διδασκαλία, η μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο, οι βεβαιώσεις κίνησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, οι και οι εθελοντικές εξετάσεις για τον -19, oι βαθμολογίες, η μείωση της ύλης και η διασύνδεσή της με την Τράπεζα Θεμάτων.

Ακόμη, οι διευθυντές των ιδιαίτερα ευαίσθητων δομών, όπως είναι των σχολικών μονάδων στις φυλακές Κασσαβέτειας αλλά και του Τμήματος Αγωγής Ανηλίκων στην έθεσαν ζητήματα κτιριολογικού και χωροταξικού περιεχομένου αλλά και προβληματισμούς για την διαχείριση κάποιων ευαίσθητων ζητημάτων ενώ οι διευθυντές των μονάδων επαγγελματικής κατάρτισης έθεσαν, επίσης, ζητήματα χωροταξικά δεδομένου ότι το αντικείμενο των δομών τους περιλαμβάνει πολλά εργαστήρια επαγγελματικά και, συνεπώς, συγχρωτίζονται μαθητές από διαφορετικές τάξεις.

Δεδομένου του γεγονότος ότι υπήρχε προγραμματισμένη της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τους περιφερειακούς διευθυντές και τους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Νομών, η ως άνω ολοκληρώθηκε μετά από μιάμιση , παρόλο που υπήρχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και δεν είχε συζητηθεί η ενότητα της ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής. Για τον λόγο αυτό, η κ. Μακρή δεσμεύθηκε να οργανώσει εντός της επόμενης εβδομάδας μία ακόμη τηλεδιάσκεψη, στην οποία και θα συζητηθούν, διεξοδικά, τα ευαίσθητα θέματα της ειδικής αγωγής.

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Ν. για την διαθεσιμότητά τους να συμμετέχουν σε μία εφ’ όλης της ύλης εποικοδομητική και αναλυτική συζήτηση ενημέρωσης και προβληματισμού για τα εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και για το υψηλό επίπεδο των τοποθετήσεών τους και δεσμεύθηκε ότι, από τούδε και στο εξής, όχι μόνο θα βρίσκεται δίπλα τους και θα προσπαθεί, εκ της θέσεώς της, για την προώθηση και επίλυση πολλών ζητημάτων, που ταλαιπωρούν την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και θα αναλάβει την πρωτοβουλία να διοργανώνει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τέτοιες συζητήσεις για την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λειτουργούσε δυνατά τη μουσική μπαρ στη Ν. Αγχίαλο #ΝΑγχίαλος - https://t.co/4DyjZ1BDmw -

  • Ακυβέρνητο σκάφος στην Σκιάθο  #ακυβέρνητοσκάφος - https://t.co/fD20zjTrPl -

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

"Αλιεύοντας" την είδηση