Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Θεσσαλική πρωτιά για το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με τη λειτουργία «Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών»
Θεσσαλική πρωτιά για το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με τη λειτουργία «Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών»

Θεσσαλική πρωτιά για το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με τη λειτουργία «Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών»

Πρωτοπορεί σε ολόκληρη τη Θεσσαλία το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, καθώς είναι το μοναδικό σχολείο στο οποίο θα λειτουργήσει ειδικότητα «Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών», που θα ενταχθεί στον τομέα Μηχανολογίας.

Είχε κατατεθεί αν αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας Κατόπιν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς, που τελικά πήρε το “πράσινο φως” και έτσι η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Κόκκινο υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα του 307 προς το 1ο ΕΠΑΛ, “συναισθανόμενοι την ανάγκη των νέων της περιοχής μας για εργασιακές διεξόδους, καθώς και την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων για εξειδικευμένο προσωπικό” σημειώνει.

Ο διευθυντής υπογραμμίζει πως η του συγκροτήματος Φυτόκου εργάστηκε μεθοδικά, σε με τον προϊστάμενο ΔΔΕ ς Σωκράτη Σαβελίδη, τον πρώην διοικητή του 307 συνταγματάρχη Αχιλλέα Ντάντο, τον προϊσταμένο του πολιτικού προσωπικού Δημ. Κοφίδη και τον λοχαγό Ιω. Βέργο για την λειτουργίας της ειδικότητας.

Κάνει λόγο για μία μεγάλη επιτυχία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Κεντρική καθώς είναι το μοναδικό σχολείο στη Θεσσαλία που φιλοξενεί τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Ο κ. Κόκκινος εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσουν τη με το 307 ΠΕΒ και το νέο Διοικητή συνταγματάρχη Ιωάννη Καπελαρίδη στα πεδία του εξοπλισμού, της τεχνικής βιβλιογραφίας, στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, στην υλοποίηση διδακτικών επισκέψεων, στη μαθητεία και στη συνδιοργάνωση σεμιναρίων- παρουσιάσεων και άλλων δράσεων.

Ήδη μία αντιπροσωπία εκπαιδευτικών Μηχανολόγων του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου δύο Εργαστηριακά Κέντρα στην Αθήνα, το 2ο ΕΚ Αιγάλεω και το 5ο ΕΚ Αθήνας στη Νέα Φιλαδέλφεια και αφού ενημερώθηκαν από κοντά για τον απαραίτητο εξοπλισμό, συζητήθηκαν και οι προοπτικές των μαθητών μετά την αποφοίτησή τους.

Για τη συνέχιση και την επέκταση της συνεργασίας τους σκοπεύουν να αιτηθούν μία επίσκεψη στο 307 ΠΕΒ, αντιπροσωπίας εκπαιδευτικών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση