Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Τέσσερις Βολιώτες μαθητές στους επιτυχόντες του Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας
Τέσσερις Βολιώτες μαθητές στους επιτυχόντες του Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας

Τέσσερις Βολιώτες μαθητές στους επιτυχόντες του Πανελληνίου Διαγωνισμού Αστρονομίας

Εκδόθηκν τ αποτελέσματα της 1ης φάσης «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» του 25ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και ς 2020, που διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας. Ανάμεσα στους 222 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, διακρίθηκαν και οι εξής τέσσερεις Βολιώτες μαθητές, με πολύ καλή σειρά επιτυχίας. Στο Λύκειο: ο Γιαννίσης – Μανές Αργύριος του Μουσικού Λυκείου (2ος επιτυχών) και ο Φιλίππου Ελευθέριος του 2ου Λυκείου (9ος). Στο : ο Μηλαράς Βασίλειος του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας (6ος) και ο Σαρακατσάνος Απόστολος, του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου (15ος).

Όλα τα ονόματα των επιτυχόντων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας contest.astronomos.gr

Οι τέσσερεις αυτοί μαθητές προσκλήθηκαν μαζί με τους περίπου 60 καλύτερους από όλη την Ελλάδα, για να συμμετάσχουν στη 2η και ουσιαστική φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» του Διαγωνισμού που θα γίνει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Κυριακή, 1η Μαρτίου και 12:00 μμ. Από τη φάση αυτή θα αναδειχθούν οι 15 έως 20 καλύτεροι τόσο από το , όσο και από το Λύκειο, οι οποίοι και θα βραβευθούν κατά την ετήσια «Γιορτή Αστρονομίας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11η Ιουλίου στον ίδιο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 10 καλύτεροι του Λυκείου θα συμμετάσχουν και στην 3η φάση «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» που θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο τα Σαββατοκύριακο 4η και 5η Απριλίου, οπότε θα αναδειχθεί η πεντάδα του Λυκείου, η οποία θα αντιπροσωπεύσει τη χ μας στην 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής που θα διεξαχθεί στην Κολομ τον Σεπτέμβρη. Παράλληλα να ενημερώσουμε ότι από την 2η φάση για το Γυμνάσιο, θα αναδειχθεί η πεντάδα που θα μας εκπροσωπήσει στην 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Νέων Αστρονομίας – Αστροφυσικής, που θα διεξαχθεί το 2021.

Έχει σημασία να λεχθεί ότι και οι τέσσερεις μαθητές που διακρίθηκαν, φοίτησαν στη Σχολή Αστρονομίας η οποία λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Φέτος ειδικά γράφτηκαν και παρακολουθούν τα μαθήματα 83 μαθητές (49 στην 1η τάξη, 21 στη 2η και 14 στην 3η τάξη). Αλλά και η Χειμερινή Σχολή Αστρονομίας εξ αποστάσεως πάει πολύ καλά, αφού την γράφτηκαν και την παρακολουθούν συνολικά 95 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα (55 στην 1η τάξη, 23 στη 2η και 17 στην 3η τάξη).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση