Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τέσσερες Βολιώτες μαθητές διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας
Τέσσερες Βολιώτες μαθητές διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας

Τέσσερες Βολιώτες μαθητές διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας

 

 

Εκδόθηκαν χθες τα του 24ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2019, τόσο του Λυκείου όσο και του Γυμνασίου. Ανάμεσά στους επιτυχόντες είναι και 4 μαθητές, δύο του Γυμνασίου και δύο του Λυκείου, προερχόμενοι από τα σχολεία του Βόλου ήτοι: Γιαννίσης – Μανές Αργύρης του Μουσικού Λυκείου Βόλου (6ος επιτυχών), Σιάσος Χρίστος, του 2ου Λυκείου Βόλου (14ος), Μηλαράς Βασίλειος του 4ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου (11ος) και Σταθόπουλος Γεώργιος – Μιχαήλ του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου (15ος).

Στην 1η φάση «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ», του Πανελληνίου αυτού Διαγωνισμού, που έγινε στα διάφορα εξεταστικά κέντρα όλης της Ελλάδος, συμμετείχαν συνολικά 97 μαθητές του Λυκείου και 108 μαθητές του Γυμνασίου, που μελέτησαν την ύλη της αστρονομίας μόνοι τους από διάφορα βιβλία και ιδιαίτερα από τα βιβλία του εξέδωσε η Εταιρεία Αστρονομίας του Βόλου, μια και το μάθημα της αστρονομίας δεν διδάσκεται πλέον στα σχολεία. Πέτυχαν δε στο διαγωνισμό 26 μαθητές του Λυκείου και 20 μαθητές του Γυμνασίου.

Οι επιτυχόντες μαθητές καλούνται να συμμετάσχουν στη 2η και τελική φάση «ΙΠΠΑΡΧΟΣ» του ίδιου Πανελληνίου Διαγωνισμού, η οποία θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), την 10η Μαρτίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Ας σημειωθεί ότι το διαγωνισμό αυτό τον διεξάγει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, από 25ετίας, με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, σε όλα τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Οι επιτηρητές των εξεταστικών κέντρων συγκεντρώνουν τα γραπτά και τα στέλνουν στην Εταιρεία, όπου βαθμολογούνται και αξιολογούνται από 6μελή επιτροπή καθηγητών Πανεπιστημίων και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ίδια επιτροπή – μέλη της Εταιρείας, χωρίς να αμείβεται, εργάζεται οικειοθελώς επιλέγοντας και τα θέματα των εξετάσεων ύστερα από πολύωρες συνεδριάσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καύσιμα και καπάκια από την EKO Μικροθηβών στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης - https://t.co/ggSuIQhRkF… -

  • Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών #κάνναβη - https://t.co/EH5dAU02Wy -

  • Aνοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής του έργου γηπέδων στην Άνω Γατζέα #ΆνωΓατζέα - https://t.co/VGbeuW6bEq -

"Αλιεύοντας" την είδηση