Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Τέσσερα τηλεσκόπια στους μαθητές του διαγωνισμού αστρονομίας
Τέσσερα τηλεσκόπια στους μαθητές του διαγωνισμού αστρονομίας

Τέσσερα τηλεσκόπια στους μαθητές του διαγωνισμού αστρονομίας

Τέσσερα επιδόθηκαν στους μαθητές Δημοτικού του 4ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2020, αμέσως μετά τη 2η φάση «Υπατία», που διενεργήθηκε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την , 5η Ιουλίου 2020.

Τα τρία πρώτα ήταν προσφορά του παλαιού μαθητή Καμαρέτσου Ιωάννη, που ήλθε πρώτος στο διαγωνισμό Λυκείου το έτος 2003 και μετέβη στην αστροναυτική εκπαίδευση της NASA και το 4ο ήταν προσφορά του Δημητρίου Τσάμπουρα από το «Πλανητάριο» ς.

Στον διαγωνισμό έλα μέρος 25 από τους 31 μαθητές, που διακρίθηκαν στην 1η φάση «Αγλαονίκη» του διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη διαδικτυακά την , 17η Μαΐου 2020, με τη συμμετοχή 70 περίπου μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα ακόμη και από το εξωτερικό.

Στον διαγωνισμό της περασμένης Κυριακής πέτυχαν συνολικά 15 μαθητές και μαθήτριες, οι τρεις πρώτοι των οποίων βραβεύτηκαν με διπλώματα και μετάλλια, ενώ οι άλλοι 12 τιμήθηκαν με τον ανάλογο έπαινο.

Το πρώτο παρέλαβε ο μαθητής Πανέλος Ερνέστος – Δημήτριος, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Καπλάνειο), το δεύτερο δόθηκε στον μαθητή κίκα Θεόδωρο, του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης Καβάλας και το 3ο βραβείο πήρε ο μαθητής Σαρδιανός Μάριος, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Αθηνών.

Στους μαθητές αυτούς δόθηκαν και τα τρία αντίστοιχα . Το 4ο τηλεσκόπιο κληρώθηκε μεταξύ όλων των παρόντων μαθητών.

Να σημειωθεί, ότι στον διαγωνισμό διακρίθηκε με έπαινο και η μαθήτρια Τσολάκη Ιωάννα, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διμηνίου Βόλου, ενώ επικεφαλής του διαγωνισμού ήταν οι : Λουκάς Ζαχείλας, Δημήτριος Μαυρομάτης και Δημήτριος Μπλατσής, εκ μέρους της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση