Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Τέσσερα τηλεσκόπια στους μαθητές του διαγωνισμού αστρονομίας
Τέσσερα τηλεσκόπια στους μαθητές του διαγωνισμού αστρονομίας

Τέσσερα τηλεσκόπια στους μαθητές του διαγωνισμού αστρονομίας

Τέσσερα τηλεσκόπια επιδόθηκαν στους ές Δημοτικού του 4ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2020, αμέσως μετά τη 2η φάση «», που διενεργήθηκε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Κυριακή, 5η Ιουλίου 2020.

Τα τρία πρώτα ήταν προσφορά του παλαιού ή Καμαρέτσου Ιωάννη, που ήλθε πρώτος στο διαγωνισμό Λυκείου το έτος 2003 και μετέβη στην αστροναυτική εκπαίδευση της και το 4ο ήταν προσφορά του Δημητρίου Τσάμπουρα από το «Πλανητάριο» Θεσσαλονίκης.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 25 από τους 31 μαθητές, που διακρίθηκαν στην 1η φάση «Αγλαονίκη» του διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη διαδικτυακά την Κυριακή, 17η Μαΐου 2020, με τη συμμετοχή 70 περίπου και μαθητριών από όλη την ακόμη και από το .

Στον διαγωνισμό της περασμένης Κυριακής πέτυχαν συνολικά 15 μαθητές και , οι τρεις πρώτοι των οποίων βραβεύτηκαν με διπλώματα και μετάλλια, ενώ οι άλλοι 12 τιμήθηκαν με τον ανάλογο έπαινο.

Το πρώτο βραβείο παρέλαβε ο μαθητής Πανέλος Ερνέστος – Δημήτριος, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (Καπλάνειο), το δεύτερο βραβείο δόθηκε στον μαθητή Γκίκα Θεόδωρο, του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης ς και το 3ο βραβείο πήρε ο μαθητής Σαρδιανός Μάριος, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Αθηνών.

Στους μαθητές αυτούς δόθηκαν και τα τρία αντίστοιχα τηλεσκόπια. Το 4ο τηλεσκόπιο κληρώθηκε μεταξύ όλων των παρόντων .

Να σημειωθεί, ότι στον διαγωνισμό διακρίθηκε με έπαινο και η μαθήτρια Τσολάκη Ιωάννα, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διμηνίου Βόλου, ενώ επικεφαλής του διαγωνισμού ήταν οι καθηγητές: Λουκάς Ζαχείλας, Δημήτριος Μαυρομάτης και Δημήτριος Μπλατσής, εκ μέρους της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση