Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τα Βραβεία και οι Έπαινοι του διαγωνισμού φωτογραφίας, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων
Τα Βραβεία και οι Έπαινοι του διαγωνισμού φωτογραφίας, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων

Τα Βραβεία και οι Έπαινοι του διαγωνισμού φωτογραφίας, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων

Ποιοι διακρίθηκαν στο θέμα «Πλατείες και κρήνες. Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην Παράδοση και τον Πολιτισμό»

Ένα πολύ δύσκολο επιλογής, ανάμεσα από δεκάδες , εκπαιδευτικών και γονέων, ανέλαβε να φέρει εις πέρας, η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού φωτογραφίας, που συνδιοργάνωσαν, το Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων και Βορείων Σποράδων», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας , η Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου και η .

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όλα τα των συμμετεχόντων, μετά από συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθήθηκε, εκτέθηκαν διαδικτυακά, απ΄ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνδιοργανωτών, αποσπώντας πάρα πολλά θετικά σχόλια τόσο απ΄τα μέλη όσο και τους υπόλοιπους επισκέπτες-αναγνώστες, για την ποιότητα, την εφευρετικότητα, την τεχνική, την καλλιτεχνική άποψη, με την ελπίδα πλέον, με το τέλος της πανδημίας, να μπορέσουν να εκτεθούν και σε φυσικό σημείο- χώρο της πόλης.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί, ότι θα πραγματοποιηθεί προσεχώς, διαδικτυακή εκδήλωση για την γνωστοποίηση των βραβείων, ενώ τα και οι έπαινοι θα αποσταλούν στα των και των εκπαιδευτικών αντίστοιχα.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων και Βορείων Σποράδων», Σούλα Μπαρτζιώκα, «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, χρειαζόμαστε δημιουργικότητα και εφευρετικότητα και μέσα στα Μουσεία αλλά και ως φίλοι των Μουσείων, να μένουμε πιστοί στην μας , στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση. Στόχος του διαγωνισμού αλλά και της διαδικτυακής καταρχήν έκθεσης, ήταν οι μαθητές αφενός να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας μέσα από τη φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη και αφετέρου να δοθεί δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μας μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής μας ιστορίας. Οι πλατείες και οι κρήνες είναι τόποι συνάντησης και τόποι ανάδειξης ιστορικών γεγονότων, σημεία που καθορίζουν τη διαδρομή ενός τόπου μέσα στο χρόνο».

Θέμα του διαγωνισμού, ήταν :«Πλατείες και κρήνες. Σημεία αναφοράς του τόπου μας. Ματιά στην Παράδοση και τον Πολιτισμό» .

Τα

Τα μέλη της κριτικής Επιτροπής που επέλεξαν τα , ήταν , εκ μέρους του Σωματείου ‘Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, η  Παπασταύρου Σοφία , εκ μέρους της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, ο  Μουρτζούκος Λέων, εκ μέρους της Ένωσης Γονέων, η  Πασχούδη Λιάνα, εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Κανταράκη Σοφία και εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Αντωνίου Αντώνης .

Μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής, απονέμονται πέντε βραβεία και τρεις έπαινοι στους μαθητές, καθώς και δελτία συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τα βραβεία και οι έπαινοι, είναι τα εξής:

1ο βραβείο :1ο ΒΟΛΟΥ
Διευθυντής: Νικόλαος Κατσιαβριάς ΠΕ4
Μαθητής: Δανιήλ Βέργος
Τίτλος Έργου: Νερό, η ανανεώσιμη πηγή ενέργειας


2ο βραβείο: 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Διευθυντής :Παπασταύρου Σοφία
Εκπαιδευτικός: Σιάνος Γεώργιος
Όνομα μαθητή: Γαλανός Ηλίας

3ο βραβείο:1ο ΒΟΛΟΥ
Διευθυντής: Νικόλαος Κατσιαβριάς ΠΕ4
Μαθητής:Κωνσταντίνος Αϊδαλής
Τίτλος Έργου: Οι κρήνες

4ο βραβείο: 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
Διευθυντής :Παπασταύρου Σοφία
Εκπαιδευτικός: Τζέλη Ευαγγελία
Όνομα μαθητή: Τουρτούρης Βασίλη

5ο βραβείο:1ο ΕΠΑΛ ΒΟΛΟΥ
Διευθυντής: Νικόλαος Κατσιαβριάς ΠΕ4
Εκπαιδετικός: Αργύριος Ρουσογιάννης
Τίτλος Έργου: Λεπτομέρεια

1ος έπαινος: 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Διευθυντής: Γεώργιος Πούλιος
Εκπαιδευτικός: Ιωάννης Ξηραδάκης
Μαθήτρια: Δέσποινα Κοτσίδου
Τίτλος Έργου: Πλατεία Σταγιατών

 

2ος έπαινος: ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ
Διευθύντρια: Μητσοπούλου Πολυξένη
Μαθητής: Καραπατή Νικολέτα (Γ’ Τάξη)
Τίτλος Έργου: Κρήνη στη θέση Αλώνι Μουρεσίου

3ος έπαινος: ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ
Διευθύντρια: Μητσοπούλου Πολυξένη
Μαθητής: Καραπατή Νικολέτα (Γ’ Τάξη)
Τίτλος Έργου: Κρήνες πλατείας Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας

Σημειώνεται ότι κάθε σχολείο μπορούσε να υποβάλει από ένα έως 10 έργα συνολικά το ανώτερο, αποτυπώνοντας διαφορετικά μνημεία τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής .

Στην έκθεση γίνονταν δεκτές που δεν έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία ή που έχουν υποστεί επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό που δεν παραποιούν την πραγματικότητα.

Οι διαστάσεις της φωτογραφίας ήταν 20×30 (όχι εκτύπωση σε χαρτί Α4) , και υποβλήθηκαν χωρίς κορνίζα. Έγιναν δεκτές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση