Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Τα Θερινά Σχολεία της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. σε 14 Καταστήματα Κράτησης/Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Τα Θερινά Σχολεία της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. σε 14 Καταστήματα Κράτησης/Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Τα Θερινά Σχολεία της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. σε 14 Καταστήματα Κράτησης/Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Ανάμεσά τους το Ε.Α.Κ.Κ.. Κασσαβέτειας και το Ε.Κ.Κ.. Βόλου

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της δημόσιας πολιτικής ς των Νέων που περιλαμβάνονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η ενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προσφέρει το το πρόγραμμα Θερινών Σχολείων σε 14 Καταστήματα Κράτησης.

Για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση μέσα από 80 προγράμματα που καλύπτουν ένα φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων από κηποτεχνική και δημιουργική γραφή έως ρομποτική και , τα Θερινά Σχολεία κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου δίνουν διεξόδους σε νέους που βρέθηκαν κρατούμενοι και βιώνουν τη στέρηση της ελευθερίας.

Περισσότεροι από 80 εκπαιδευτές μέσα από το χρηματοδοτούμενο από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς πρόγραμμα αγωνίζονται μαζί με περίπου 600 νέους και νέες εγκλείστους για την ψυχοκοινωνική επανένταξη για την καταπολέμηση του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης. Για μια δεύτερη ευκαιρία, δικαίωμα στην οποία πρέπει να έχει κάθε .

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αξιολογείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στη δεκαετή Στρατηγική για την ενδυνάμωση των νέων «Νεολαία ΄17-΄27» στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα καθώς και στα Σ.Δ.Ε. των Καταστημάτων Κράτησης ς, Νιγρίτας, Τρικάλων, Δομοκού, Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, το , το Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου και τα Καταστήματα Κράτησης Ελεώνα Θηβών, , Χίου, Γρεβενών και Πατρών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση