Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Τα νέα Ελληνικά διδάσκονται μαθητές στο Παλέρμο
Τα νέα Ελληνικά διδάσκονται μαθητές στο Παλέρμο

Τα νέα Ελληνικά διδάσκονται μαθητές στο Παλέρμο

 Μαθητές της Γ' Λυκείου και τους ήρθαν στο Βόλο, ενώ απέδωσαν τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο 

 

Στο Βόλο βρίσκονται 46 ές και τέσσερις του Κλασικού Λυκείου Vittorio Emanuele II του Παλέρμο της ς, που είναι αδελφοποιημένο σχολείο με το 6ο Γυμνάσιο Βόλου και εδώ και τέσσερα χρόνια, μετά από επιθυμία τους άρχισαν να διδάσκονται, εκτός από τα αρχαία και νέα Ελληνικά.

Οι ές από την , βρέθηκαν χθες στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου και είχαν την ευκαιρία να τα πουν ξανά με συμμαθητές τους, ενώ έγινε γνωστό ότι στο πλαίσιο της καθιέρωσης της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, παρουσίασαν Σεφέρη!

Απέδωσαν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο!

Όπως εξομολογήθηκε η υπεύθυνη καθηγήτρια της αδελφοποίησης, που συνδέεται με φιλία δεκαετιών με την Ιταλίδα φιλόλογο που διδάσκει αρχαία Ελληνικά «τα παιδιά πριν μπουν στο αεροπλάνο για το ταξίδι από τη προς την Ελλάδα, βρήκαν ένα πιάνο, ένας μαθητής έπαιξε και οι υιποι τραγουδούσαν τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο».

Η Ιωάννα – Θωμαή Κοτρώτσιου, μαθήτρια της Γ' τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου, που παρακολουθεί το πρόγραμμα εδώ και τρία χρόνια, δήλωσε ότι ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία διότι επικοινώνησαν με ξεχωριστούς ανθρώπους με πολλούς από τους οποίους έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, ασχολίες και χόμπι.

Η μαθήτρια δήλωσε υπερήφανη που η γλώσσα των Ελληνικών διδάσκεται σε ένα ξένο σχολείο, αν και πρόκειται για μια δύσκολη γλώσσα, ενώ τόνισε ότι οι μαθητές προσπαθούν να επικοινωνούν μέσω των Ελληνικών.

Αδελφοποίηση με πέντε σχολεία

Η φιλόλογος του 6ου Γυμνασίου Βόλου Βασιλική Πατσαρούχα, που ξεκίνησε το πρόγραμμα αδελφοποίησης με πέντε σχολεία της ς και συγκεκριμένα σχολείου του Παλέρμο της Σικελίας, που για τρίτη χρονιά ήρθε στο Βόλο, σχολείου κοντά στη Νάπολι  και τριών, στα Ελληνόφωνα χωριά της Σαπουλίας.

Στο Βόλο ήρθαν 46 μαθητές του σχολείου και τέσσερις καθηγητές τους, που διδάσκονται τα νέα Ελληνικά παράλληλα με τα αρχαία και μπήκαν στο πρόγραμμα όταν είχε πάει για πρώτη φορά στην Ιταλία το 6ο Γυμνάσιο Βόλου. Τα νέα Ελληνικά στο σχολείο διδάσκει μια φιλόλογος από την Ελλάδα, της οποίας η σύμβαση τελειώνει φέτος και κανείς δεν γνωρίζει αν ανανεωθεί.

Ενδιαφέρονται για τα Ελληνικά

Η φιλόλογος του Κλασικού Λυκείου Vittorio Emanuele II του Παλέρμο Αντονέλλα Σόρτσι, δήλωσε ότι στους μαθητές του σχολείου αρέσουν αρκετά τα Ελληνικά, διότι είναι πολύ ενδιαφέροντα. Όπως είπε διαβάζουν αρχαία κείμενα θεατρικών συγγραφέων, που είναι ωστόσο πολύ σύγχρονα και συζητούν.

Η Ιταλίδα εκπαιδευτικός δήλωσε ότι η Ελληνίδα καθηγήτρια που διδάσκει νέα Ελληνικά είναι από την Ελληνική κοινότητα μέσω του Ελληνικού , που όμως κάνει περικοπές και είναι άγνωστο αν θα ανανεωθεί η σύμβαση.

Ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Βόλου Δημοσθ. Τριανταφύλλου, τόνισε ότι το πρόγραμμα αδελφοποίησης ξεκίνησε το 2014  με ανταλλαγή μαθητών και με έξοδα των μαθητών και των καθηγητών, χωρίς τη συνεισφορά του κράτους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση