Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Τα «Έξυπνα Παιδιά» διδάσκονται μαθηματικά και στρατηγικά παιχνίδια από τον πιο έξυπνο Έλληνα
Τα «Έξυπνα Παιδιά» διδάσκονται μαθηματικά και στρατηγικά παιχνίδια από τον πιο έξυπνο Έλληνα

Τα «Έξυπνα Παιδιά» διδάσκονται μαθηματικά και στρατηγικά παιχνίδια από τον πιο έξυπνο Έλληνα

Το Κέντρο «Έξυπνα Παιδιά» (Μανδηλαρά 108 & Υψηλάντου 31 στη Λάρισα) πρόκειται  να επισκεφτεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα για μια δίωρη διάλεξη ο διακεκριμένος καθηγητής , ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κα Standford-Binet) και ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο, δρ. .

Η διάλεξη θα έχει ως θέμα : «Ανθρώπινες Σχέσεις, Στρατηγική σκέψη και αντιμετώπιση προβλημάτων».

Οι θεματικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ομιλία του κου Λυγερού είναι: ο ρόλος των γονέων στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους, η διαχείριση των ανθρώπινων σχέσεων, η στρατηγικής σκέψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

(Είσοδος ελεύθερη)

Το πρωί της ίδιας μέρας (Σάββατο στις 8 Ιουνίου), θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου «Έξυπνα Παιδιά»:

Masterclass διάρκειας δύο ωρών (10:00-12:00) για παιδιά 8-10 ετών – «Μαθηματικά παιχνίδια»

(Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η ση θέσεων στο 2410 552242, 6947845206)

Οι κρατήσεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας, Κόστος συμμετοχής 25€

Masterclass διάρκειας δύο ωρών (12:00-14:00) για παιδιά 10-12 ετών – «Στρατηγικά έξυπνα παιχνίδια»

(Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η ση θέσεων στο 2410 552242, 6947845206)

Οι κρατήσεις θα γίνουν με σειρά προτεραιότητας, Κόστος συμμετοχής 25€

Μαζί τους ο ιδιοφυής μαθηματικός, στρατηγικός αναλυτής και πολυπράγμων Δρ. θα εφαρμόσει τεχνικές έξυπνης ς και θα ασχοληθεί με μεθόδους νοητικής εξέλιξης των παιδιών

Μία μοναδική εμπειρία για που αξίζει να ζήσουν όλα τα παιδιά.

Λίγα λόγια για τον Δρ. Νίκο Λυγερό

Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το τζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Στρατολογικού.

Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).

Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ' έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.

Είναι μέλος της Mensa, η οποία έχει 100.000 μέλη ανά τον κόσμο, της Parssociety, μιας διεθνούς ολιγομελούς οργάνωσης μέλη της οποίας, σύμφωνα με το καταστατικό της, μπορούν να γίνουν μόνο άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης (η αποδοχή γίνεται μέσω ς στους διαχειριστές, πιστοποιημένων αποτελεσμάτων τους σε κάποιο από τα iq test που προϋποθέτει το καταστατικό της οργάνωσης ενώ αποδεκτοί γίνονται επίτιμα μέλη και ιδρυτές άλλων iq societies αυτομάτως), αλλά και της Mega Foundation, κ.α.

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση