Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού Αστρονομίας Δημοτικού
Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού Αστρονομίας Δημοτικού

Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού Αστρονομίας Δημοτικού

Ανάμεσα στους και μια Βολιώτισσα

Από την Βόλου εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της δεύτερης και τελικής φάσης «ΥΠΑΤΙΑ» του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής Δημοτικού 2019. Ανάμεσα στους είναι και η Βολιώτισσα Τσολάκη Ιωάννα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διμηνίου Αισωνίας, η οποία μάλιστα είναι 3η κατά σειρά επιτυχίας και έτσι θα λάβει το 3ο βραβείο (χάλκινο μετάλλιο).

Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω φοίτησε φέτος με μεγάλη επιτυχία στην 1η τάξη της χειμερινής Σχολής Αστρονομίας που λειτουργεί η Εταιρεία από το 2011, και προήχθη στη 2η τάξη για το επόμενο έτος.

Ο εν λόγω έγινε την περασμένη Κυριακή, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου ς (κτίριο Ματσάγγου), ανάμεσα στους 23 προσελθόντες μαθητές και , εκ των οποίων πέτυχαν οι 17.

Μετά το διαγωνισμό η Εταιρεία παρέθεσε πλούσιο μπουφέ προς τους μαθητές και τους τους, με ποικίλα βολιώτικα εδέσματα, πίτες, αναψυκτικά, παγωτά κ.ά.

Η πρώτη φάση «ΑΛΑΟΝΙΚΗ» του διαγωνισμού, διενεργήθηκε την Κυριακή 19η Μαΐου μέσω διαδικτύου και πήραν μέρος 76 μαθητές και . Από αυτούς ξεχώρισαν οι 32 καλύτεροι, οι οποίοι προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της περασμένης Κυριακής.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, στα πλαίσια του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνών Αστρονόμων, που διοργανώνει η Εταιρεία για δεύτερη φορά.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση