Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνολικά 14 εκατ. ευρώ για επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Συνολικά 14 εκατ. ευρώ για επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Συνολικά 14 εκατ. ευρώ για επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Ανακοινώθηκε χθες το πρόγραμμα επιμόρφωσης του υπουργείου Παιδείας. Πρώτα πεδία επιμόρφωσης θα είναι, όπως λέει το υπουργείο «οι βασικοί εγγραμματισμοί (γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες), τα νέα προγράμματα σπουδών και νέο εκπαιδευτικό υλικό, η εισαγωγική επιμόρφωση νεοδιορισθέντων, τα θέματα μαθητείας και μαθηματικών-φιλολόγων ΕΠΑΛ, οι νέες θεματικές, αλλά και η διαφοροποιημένη διδασκαλία, ώστε οι μας να ανταποκρίνονται στην ετερογένεια των παιδαγωγικών αναγκών όλων ανεξαιρέτως των μαθητών.

«Στο πρώτο αυτό στάδιο, επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων μας το των 14 εκατομμυρίων ευρώ (13.930.608,38 ευρώ)». αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν επιμορφωτές-πολλαπλασιαστές που θα υλοποιούν ενδοσχολικές επιμορφώσεις σε δίκτυα σχολείων, καθώς και έναν συνδυασμό δια ζώσης και εξ αποστάσεως δραστηριοτήτων, σε συνεχή επαφή με τον εκπαιδευτικό και την τάξη. Βεβαίως, στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν διευκρινίζεται πότε θα εμπλακούν στην επιμόρφωση οι των σχολείων, αφού η αρχή γίνεται από την εκπαίδευση των επιμορφωτών, και ούτε πότε θα αρχίσει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσή τους. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν στην «Κ» ότι η επιμόρφωση των σχολικών μονάδων θα ξεκινήσει την σχολική χρονιά 2020-21, μέσα στην οποία θα δρομολογηθεί και η διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις που προγραμματίζονται είναι οι εξής:

– Βασικοί εγγραμματισμοί στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες: Η δράση αυτή, διάρκειας ως τις 31/12/2022, πραγματοποιείται για πρώτη φορά, σε σύμπραξη με πανεπιστημιακά τμήματα, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 3.800.000 ευρώ. Η πρωτοβουλία στοχεύει στη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών, όπως καταγράφονται και στα αποτελέσματα διαγωνισμού της PISA. Η μη χρηματοδοτούμενη, παρεχόμενη από πανεπιστήμια, πιλοτική εφαρμογή θα αρχίσει από την 1/4/2020 και θα αφορά 15.000 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.

– Εισαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Εν όψει των νέων διορισμών, θα πραγματοποιηθεί εισαγωγική επιμόρφωση, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξειδίκευσης, από το σχολικό έτος 2020-2021 με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ και θα αφορά 11.500 εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.

– Επιμόρφωση στις Νέες Θεματικές: Η δράση, η οποία θα αρχίσει πιλοτικά χωρίς χρηματοδότηση, σε συνεργασία με πανεπιστήμια της χώρας, τον Απρίλιο του 2020 και ως χρηματοδοτούμενο το φθινόπωρο του 2020, αποτελεί καινοτόμο επιμορφωτική παρέμβαση που αφορά στην επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών στην εργαστηριακή και ανακαλυπτική μάθηση που αφορά στην εφαρμογή των νέων θεματικών, ανεξαρτήτως ειδικότητας. Επιπλέον, η επιμόρφωση θα λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών και θα αφορά 696 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Η επιμόρφωση θα λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών και θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό τους.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση