Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνεργασία 30ού Δ. Σχ. Βόλου με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π. Θ.
Συνεργασία 30ού Δ. Σχ. Βόλου με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π. Θ.

Συνεργασία 30ού Δ. Σχ. Βόλου με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π. Θ.

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία του 30ού Δ. Σχ. Βόλου με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο του μαθήματος “Περιβάλλοντα Μάθησης”, που περιλαμβάνεται  στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος. Το σχολείο, έχει ήδη λειτουργήσει ως εργαστήριο ιδεών τα προηγούμενα χρόνια στη διάρκεια των οποίων, έχουν πραγματοποιηθεί εκθέσεις και συμμετοχικά εργαστήρια, που έχουν ενεργοποιήσει τόσο την πανεπιστημιακή και σχολική κοινότητα όσο και την πόλη του Βόλου.

Για τη φετινή χρονιά έχει τεθεί , ως στόχος μεταξύ των δύο πλευρών, η σύνταξη μιας ερευνητικής  πρότασης που θα αποτελεί την τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων του μαθήματος “Περιβάλλοντα Μάθησης”, που θα προκύπτει από την τετραετή παρατήρηση του συγκεκριμένου σχολείου.

Ευρύτερη φιλοδοξία της πρότασης, είναι η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, αναζητώντας από κοινού τις προτάσεις εκείνες, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος και θα βελτιώσουν τη δυνατότητα οικειοποίησης από μαθητές και διδάσκοντες.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρει ο εμπλουτισμός των ενδιάμεσων χώρων, ώστε να αποτελέσουν ταυτόχρονα τόπο συναναστροφής, παιχνιδιού, μάθησης και έρευνας.

Βραχυπρόθεσμα, στόχος είναι η ωρίμανση της παρέμβασης στο σχολικό περιβάλλον με τη συμμετοχή της σχολικής κοινότητας και η σύνταξη μιας ολοκληρωμένης μελέτης.

Μακροπρόθεσμα, στόχος είναι η υποβολή της μελέτης για χρηματοδότηση της υλοποίησής της και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων στην λειτουργία του σχολείου πριν και μετά.

Αυτό που σήμερα λείπει, είναι οι μηχανισμοί υλοποίησης παρεμβάσεων βελτίωσης υπαρχόντων σχολικών κτιρίων, που συμπεριλαμβάνουν την σχολική κοινότητα (δάσκαλους και μαθητές) μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες.

Η ερευνητική πρόταση φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το κενό συμμετοχής και χρηματοδότησης.

Γι’ αυτό το λόγο σε  αυτή τη δράση εμπλέκονται εκτός από τον υπεύθυνο καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Γιώργο Μητρούλια και τον διευθυντή του σχολείου,  Πασχάλη Δήμου και η  αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού Γιούλη Μποντού – Τοκαλή , ο Ηλίας Κουτσερής πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου και ο Απόστολος Χολέβας , πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των 16ου και 30ού Δ. Σχ. Βόλου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις την περασμένη εβδομάδα στο χώρο του σχολείου .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση