Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνέντευξη μητροπολίτη στον όμιλο δημοσιογραφίας του 2ου Γυμνασίου Βόλου
Συνέντευξη μητροπολίτη  στον όμιλο δημοσιογραφίας του 2ου Γυμνασίου Βόλου

Συνέντευξη μητροπολίτη στον όμιλο δημοσιογραφίας του 2ου Γυμνασίου Βόλου

Συνέντευξη  πραγματοποίησε  ο Δημαητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος στα μέλη του ομίλου δημοσιογραφίας του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση της υπεύθυνης φιλολόγου Σοφίας Κανταράκη.

Τον επίσκοπο  υποδέχθηκε ο διευθυντής του σχολείου  Απόστολος Ζαχαρός, τον ξενάγησε στον χώρο του σχολείου και στο του Συλλόγου των διδασκόντων, με τους οποίους συνομίλησε ευχόμενος κάθε ευλογία στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Ο διευθυντής σε ανάμνηση της επίσκεψης τού δώρισε ένα λεύκωμα του σχολείου με πλούσιο υλικό και ο μητροπολίτης   ανταπέδωσε με μια εικόνα της Παναγίας.

Την συνέντευξη συντόνιζε η κ. Κανταράκη, ενώ παραβρέθηκε και ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων Ηλίας Κουτσερής.

Στις ερωτήσεις των μαθητών απάντησε , προτρέποντας τα παιδιά να αναζητήσουν την αλήθεια του Θεού, να πάρουν τη στα χέρια τους και να εμπιστεύονται στους καθηγητές τους.

Οι ερωτήσεις ήταν ποικίλης θεματολογίας.

Αρχικά, οι τον ρώτησαν ποια είναι η σχέση του με τους νέους και τη δημοσιογραφία, αλλά και αν πιστεύει πως η σημερινή νεολαία βρίσκεται κοντά στον Θεό και στην Εκκλησία.

Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους μαθητές να μάθουν αν είχε διαβάσει άρθρο τους, το οποίο είχαν δημοσιεύσει προ λίγων ημερών στον τοπικό τύπο αναφορικά με τις σχέσεις των νέων με την Εκκλησία.

Άλλωστε, εκεί ανέλυαν διεξοδικά τη σχέση τους και την επαφή τους με την Εκκλησία και επιθυμούσαν να γνωρίζουν την άποψη του επισκόπου.

τη συνέχεια, ρωτήθηκε αν σήμερα γίνονται θαύματα και πώς αντιδρούν οι πιστοί σε αυτά.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ερώτηση για το ποιμαντικό έργο στην τοπική Εκκλησία, ποιο θεωρεί πιο σημαντικό από όσα έχει κάνει, αλλά και πώς θα ήθελε να προσεγγίσει τους νέους.

Δεν έλειψαν και οι προσωπικές ερωτήσεις για την καταγωγή και την πορεία του ως ιερωμένου, αλλά και οι εύθυμες στιγμές, με τον μητροπολίτη να εξιστορεί προσωπικά ευτράπελα, όπως το ότι η γενειάδα του παραπέμπει στον «Άγιο Βασίλη», με τον οποίο τον έχουν πολλάκις παραλληλίσει.

Μετά το πέρας της συνέντευξης, δόθηκαν μικρά αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και ικανοποίησης, με τους μαθητές να χειροκροτούν, ο επίσκοπος αναχώρησε υποστηρίζοντας ότι ήταν μια από τις ομορφότερες και πλέον ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που έχει δώσει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση