Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών για τα ΕΠΑΛ
Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών για τα ΕΠΑΛ

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών για τα ΕΠΑΛ

Τις προθεσμίες για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών στα ΕΠΑΛ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου  η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής ηλεκτρονικών δηλώσεων προτίμησης e-Epal συνεχίζει να δέχεται δηλώσεις /-τριών από την Τρίτη 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 7 Ιουλίου .

Όσοι/ες /-τριες υποβάλουν δήλωση στις αυτές, αφού ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-epal, μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα ΕΠΑ.Λ. την ημέρα λειτουργίας τους από τη 10η έως τη 17η Ιουλίου 2017.
Οι /τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν  σε οποιαδήποτε τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2017-2018, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μέσω της εφαρμογής  e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-epal.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Στην περίπτωση ανήλικων /-τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους.

ια την είσοδο στην εφαρμογή e-epal, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis. Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/-τριας  ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους ο/η οποίος/α δε διαθέτει κωδικούς taxis, χρησιμοποιούνται οι κωδικοί taxis του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά το νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής κατά τη διαδικασία της εγγραφής στο .

Επίσης, στην περίπτωση  κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες  δε διαθέτουν κωδικούς taxis, οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.
ια όσους/όσες  επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ τάξη  ΕΠΑ.Λ. και  αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς taxis, μπορούν να απευθύνονται στους διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, μέσω των προσωπικών τους κωδικών taxis, την προτίμηση που τους υποβάλλουν εγγράφως με υπεύθυνη δήλωση, οι κηδεμόνες των ανήλικων ή οι ενήλικες μαθητές/τριες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση