Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνεχίζεται ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»
Συνεχίζεται ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων  στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»

Συνεχίζεται ο κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο «Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου»

Με τη συνεργσί της Ένωσης ονέων, με τους «Φίλους Αθανασάκειου Μουσείου»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε για μία ακόμη φορά η ξενάγηση στο «Αρχαιολογικό », που πραγματοποιείται με τη συν της «Ένωσης Συλλόγων ονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου» και του σωματείου  «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων».  

Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, συνεχίζει την οργάνωση ξεναγήσεων, μετά την πρόταση που έκανε το σωματείο  “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων” και το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο του Μουσείου και των Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων  με την κοινωνία.

Κύκλος ξεναγήσεων

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται ένας κύκλος ξεναγήσεων στο «Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου» σε που προαναγγέλλονται.

Οι συμμετέχοντες αυτή τη φορά, είχαν την ευκαιρία, πριν την ξενάγηση, να δουν και την περιοδική έκθεση με τίτλο «Ανασκάπτοντας… στις αποθήκες», με ευρήματα από παλιές ανασκαφές στην πόλη «Ομόλιον» των Τεμπών, με την παρουσίαση που έκανε η διευθύντρια της ΙΓ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, δρ. Ανθή Μπάτζιου-Ευσταθίου.

Η Έκθεση πραγματοποιείται στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του «Μουσείου Βόλου, όπου παρουσιάζονται αδημοσίευτα ευρήματα, τα οποία φυλάσσονταν στις αποθήκες του Μουσείου και παρέμεναν παντελώς άγνωστα τόσο στο ευρύτερο κοινό όσο και στην επιστημονική κοινότητα.

Ακολούθησε η αναλυτική ξενάγηση από την  Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου, επίτιμη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Η πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου»  ανέφερε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ές, ότι οι δράσεις του Σωματείου θα συνεχιστούν, ενώ εξήρε την ανταπόκριση της Ένωσης Γονέων, σε μια τέτοια δράση πολιτισμού.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου Ηλίας Κουτσερής, υποστήριξε ότι ο πολιτισμός αποτελεί βασική πτυχή της Παιδείας μας και είναι πραγματικά ενθαρρυντικό να υπάρχει πάντα τέτοια σημαντική ανταπόκριση.

mouseio-2

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση