Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Συνεχίζεται το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Συνεχίζεται το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Συνεχίζεται το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Για ένατη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος για πρώτη φορά διεξάγεται στο Βόλο, από χθες Πέμπτη 11, σήμερα Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2019. Παρασκευή 20 (ώρα 08:30- 13:30) και το Σάββατο 21 (ώρα 10:00-13:00) Απριλίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού (Κ. Καρτάλη – Α. Γαζή).
Το Φεστιβάλ διεξάγεται με τη συνεργασία του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας, τη διοργάνωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων – Περιφέρεια Θεσσαλίας, και την υποστήριξη της ΕΑΔΠ – Ομάδα TALOS – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου και του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, ενώ η τοπική οργανωτική επιτροπή αποτελείται από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Λαμβάνουν μέρος με ομαδικά έργα μαθητές/τριες από όλη τη και από όλους τους τύπους σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ).

 

Σήμερα το πρόγραμμα προβλέπει:

Παρασκευή 12 Απριλίου (12:00 – 13:30)
Ομιλία για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα “Δια-θεματικά σενάρια STEM και Αλγοριθμικής “ζωγραφικής” με Pencil Code” από τον Δρ Απόστολο Ξενάκη, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Ερευνητής.
Αφορά κυρίως ηλικίες 12 – 15 ετών (Γυμνάσιο) και θα εξετάζει την διαθεματική προσέγγιση σεναρίων πληροφορικής (αλγορίθμων/προγραμματισμού) με μαθηματικά (γεωμετρία / γεωμετρικά σχήματα) με τη χρήση του on line λογισμικού οπτικού προγραμματισμού Pencil Code.

Παρασκευή 12 Απριλίου (19:00 – 20:00)
Ομιλία για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα «STEAM και Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσω Ανοικτών Τεχνολογιών και Ανοιχτού Λογισμικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση» από τον Δρ Απόστολο Ξενάκη επιστημονικός συνεργάτης Π.Θ. μέλος της επιστημονικής επιτροπής για την προώθηση του STEAM και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μέσω Ανοικτών Τεχνολογιών και Ανοιχτού Λογισμικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και Αντώνιο Πλαγερά Υπ. Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής του Π.Θ. μέλος της επιστημονικής επιτροπής για την προώθηση του STEAM και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μέσω Ανοικτών Τεχνολογιών και Ανοιχτού Λογισμικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ).

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση