Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνέχιση συνεργασίας μεταξύ Ένωσης Γονέων και Α’/θμιας Εκπαίδευσης
Συνέχιση συνεργασίας μεταξύ Ένωσης Γονέων και Α’/θμιας Εκπαίδευσης

Συνέχιση συνεργασίας μεταξύ Ένωσης Γονέων και Α’/θμιας Εκπαίδευσης

Για συνέχιση της συνεργασίας και την κοινή διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο τα πολλαπλά οφέλη όλης της σχολικής κοινότητας, δηλαδή των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, συμφώνησαν κατά τη πρόσφατη συνάντησή τους, τα μέλη του Δ.Σ. της «Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων /θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου», με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  Γ. Πολύζο.

Στόχος παράλληλα όπως τονίστηκε, μέσα από τη και τη διεκδίκηση, η επίλυση προβλημάτων που αφορούν γενικότερα στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να γίνεται απρόσκοπτα, δημιουργικά και με ασφάλεια το εκπαιδευτικό έργο.                                                   Υπόψη του Προϊσταμένου, τέθηκαν οι ενέργειες που έκανε το Δ.Σ. της Ένωσης στη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος, τα υπομνήματα που απέστειλε στους αρμόδιους και την πίεση που ασκεί και προς το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν στα νηπιαγωγεία και δημοτικά της περιοχής.

Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα των μεταφορών, αλλά και η επέκταση ισχύος του δελτίου μειωμένου εισιτηρίου για όλη τη σχολική χρονιά χωρίς αποκλεισμό Σ/Κ και αργιών που ζητούν ολοένα και περισσότεροι γονείς.

Επίσης, η εξεύρεση λύσης για την επισκευή σχολικών κτηρίων και επέκταση  εγκαταστάσεων με μεγάλης κλίμακας έργα, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των μαθητικών κοινοτήτων.

Αναφορικά με το υποχρεωτικό μάθημα της κολύμβησης για τα παιδιά του Δημοτικού, υπάρχει θέμα με την μετακίνησή τους, καθώς όπως έγινε γνωστό, δεν προβλέπει κάτι συγκεκριμένο η εγκύκλιος, ωστόσο υπήρξε η πληροφόρηση, ότι πιθανόν να δοθεί λύση, μέσω του δήμου Βόλου.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας που σημειώνονται, κυρίως μέσα από τρόπους πρόληψης, με αίτημα στο μέτρο των δυνατοτήτων, να αυξηθούν οι εφημερίες και οι έλεγχοι . Στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι τρόποι ασφαλούς εξόδου των παιδιών, από τα σχολικά συγκροτήματα, ειδικά όταν αυτή γίνεται μαζικά.

Όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καλύψει ακόμη όλες τις θέσεις για την παράλληλη στήριξη, ενώ εκκρεμεί κάλυψη θέσεων και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τέλος, έγινε γνωστός ο προγραμματισμός ορισμένων εκ των επόμενων δράσεων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, όπως η διοργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων, φιλανθρωπικών ενεργειών κ.α., ενώ βασικός στόχος παραμένει, με τη συνδρομή τοπικών φορέων, ο προγραμματισμός και υλοποίηση του «2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο πρόεδρος Ηλίας Κουτσερής, ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής, η γραμματέας Έφη Διανέλλου, η Ειδική Γραμματέας Γεωργία Μπίτση, η Ελένη Βεργίνη-Μανιάτη και η έφορος Λιάνα Πασχούδη.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση