Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνέχεια προβλημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου
Συνέχεια προβλημάτων  στο  1ο  ΕΠΑΛ Βόλου

Συνέχεια προβλημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

Συνέχεια προβλημάτων για μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου με τα διαχρονικά ζητήματα στέγασης, ακατάλληλων κτιρίων, έλλειψης χώρων και μηδενικών προοπτικών για νέο κτίριο.
Το ΙΚΑ στην Αθήνα δεν δέχθηκε να δώσει οικόπεδο που γειτνιάζει με το κτίριο Αποστόλου που στεγάζεται εν μέρει το 1ο ΕΠΑΛ για την ανέγερση νέας πτέρυγας σε ανταλλαγή με οικόπεδο του δήμου.
Ο διευθυντής του σχολείου Νικ. Κατσαβριάς έχει συγκαλέσει για σήμερα στις 12 το μεσημέρι για να ενημερώσει Β’/θμια Εκπαίδευση, αιρετούς του ΠΥΣΔΕ, Σχολική Επιτροπή Β’/θμιας για τα προβλήματα του σχολείου θέτοντας προτεραιότητες. Επιπλέον κάλεσε τους βουλευτές του Νομού να ασχοληθούν και να δοθεί λύση στο θέμα.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Κατσαβριάς, η κακή συνεννόηση μεταξύ των ιθυνόντων, τα μικροπολιτικά παιχνίδια και η διαμάχη με το 5ο Γυμνάσιο, έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε πολύ άσχημο σημείο, ενώ το σχολείο για να εξασφαλίσει απλά και μόνο ένα γραφείο εκπαιδευτικών στο κτίριο του Καρτάλειου, έχει καταφύγει στα δικαστήρια με τους εκπαιδευτικούς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα δικαστικά έξοδα!
Επιπλέον το κτίριο Αποστόλου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις υποδομές του και απαιτείται μια μεγάλη εργολαβία για να γίνει βιώσιμο.
Όπως είναι γνωστό, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλο λειτουργεί σε δύο κτίρια, ένα του “Αποστόλου” στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Δεληγιώργη και δεύτερο το Καρτάλειο στην οδό Πολυμέρη με Κασσαβέτη και Τρικούπη πάνω από 10 χρόνια, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς. “Αυτό αποτελεί και το μείζον πρόβλημα. Κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει τη δυσκολία που βρισκόμαστε”. Επισήμανε το ΙΚΑ στην Αθήνα αρνήθηκε να δεχθεί την ανταλλαγή οικοπέδου που πρότεινε η δημοτική αρχή δίπλα από το κτίριο Αποστόλου με ένα αντίστοιχης αξίας του δήμου για τη δημιουργία νέου συγκροτήματος.
“Έχουμε εξήντα με 75 μαθητές που χρειάζεται να πηγαινοέρχονται καθημερινά στο Καρτάλειο κυρίως για τα εργαστήρια, ενώ καθηγητές πρέπει να πηγαινοέρχονται μεταξύ των δύο κτιρίων και να ανεβοκατεβαίνουν ορόφους”.
Τα προβλήματα του κτιρίου Αποστόλου είναι πολλά. Το υπόγειο βάζει νερά σε τρεις μεριές, και πρέπει να σκαφτεί και να πέσει νέο πάτωμα. Πόρτες και παράθυρα δεν κλείνουν σωστά, (βάζουμε καρέκλες να τα στερεώσουμε) σώματα θέρμανσης κατεστραμμένα, υγρασίες, ηλεκτρολογικοί πίνακες προσβάσιμοι ακόμη και από μαθητές και πολλές άλλες ζημιές. “Δεν είναι συνθήκες αυτές για να λειτουργεί ένα σχολείο. Το κτίριο είναι θαυμάσιο και διατηρητέο, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά”.
Ο κ. Κατσαβριάς επισημαίνει ότι και το διπλανό οικόπεδο στου Αποστόλου να δοθεί για νέα πτέρυγα το 1ο ΕΠΑΛ θα πρέπει να στεγαστεί ολόκληρη στο Καρτάλειο και στου Αποστόλου και στο νέο κτίριο να πάει το 5ο Γυμνάσιο. “Όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν από την αρχή, γιατί διαφορετικά θα πρέπει να σχεδιαστεί το νέο κτίριο για τις ανάγκες του ΕΠΑΛ ή για αυτές του Γυμνασίου”, αναφέρει.
“Το Καρτάλειο κληροδότημα ορίζει ότι πρέπει να στεγάζει εκεί ένα σχολείο με οικονομικές σπουδές και εμείς το διεκδικούμε, αλλά δεν θα κολλήσουμε εκεί” εξήγησε. Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα με το 5ο Γυμνάσιο λόγω αυτής της συστέγασης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και μονομερείς ενέργειες από την πλευρά του Γυμνασίου.
Σημειώνεται ότι φέτος στο 1ο ΕΠΑΛ φοιτούν 180 μαθητές και υπηρετούν σε αυτό 30 εκπαιδευτικοί.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση