Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνδετικός κρίκος αλλοεθνών και κίνητρο δημιουργίας τα μαθηματικά
Συνδετικός κρίκος αλλοεθνών και κίνητρο δημιουργίας τα μαθηματικά

Συνδετικός κρίκος αλλοεθνών και κίνητρο δημιουργίας τα μαθηματικά

Μαθηματικό περιοδικό με τίτλο: «Τα μαθηματικά ως φορέας κουλτούρας και πολιτισμού κάθε λαού» εξέδωσαν ο καθηγητής του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου Χρήστος Ζιώγας και ομάδα 17 μαθητών στην πλειοψηφία τους αλλοεθνών, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος.

Το περιοδικό που είναι στα Ελληνικά και Αγγλικά,  παρουσιάστηκε σε Εσπερίδα στο τέλος Μαρτίου.

Σήμερα ο κ. Ζιώγας αλλά και δύο μαθητές της ομάδας, οι Μωχάμετ Αβαίς, μαθητής Α’ γυμνασίου και Αλί Κασίμ, μαθητής Β’ Γυμνασίου Αλί Κασίμ μαθητής Β’ γυμνασίου  και οι δύο από το Πακιστάν, παρουσίασαν τη δουλειά τους στην ΕΡΤ Βόλου.

Τους  δύο μαθητές συνόδευε ο εκπαιδευτικός στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού στην Παιδόπολη Βασίλης Βλαχάκης .

Όπως ανέφερε ο κ. Ζιώγας, οι περισσότεροι μαθητές στο Εσπερινό Γυμνάσιο είναι αλλοεθνείς και η δημιουργία του περιοδικού αποτελεί γεγονός ιδιαίτερης σημασίας. Τα παιδιά κατέθεσαν την βιωματική σχολική εμπειρία της χώρας προέλευσή τους. Επιπλέον εμβάθυναν στη γνώση των Μαθηματικών και αναβάθμισαν το προσωπικό γνωστικό τους επίπεδο και συνεργάστηκαν προκειμένου να ευοδωθεί η συλλογική προσπάθεια.

«Τα Μαθηματικά είναι παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας. Μπορεί το κάθε παιδί από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν ή το Μπαγκλαντές να γράφουν στη γλώσσα τους από τα δεξιά προς τα αριστερά, τα μαθηματικά όμως τα γράφουν όπως και στην Ελλάδα με κάποιες βέβαια μικρές εξαιρέσεις».

Οι δύο μαθητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή τους στην έκδοση του μαθηματικού περιοδικού, επισημαίνοντας ότι τους βοήθησε να εξασκήσουν και τα ελληνικά τους που και οι δύο μιλούν αρκετά καλά, ζώντας στην Ελλάδα για αρκετούς μήνες και οι δύο. Το περιοδικό είναι γραμμένο και στα Αγγλικά, γιατί είναι η γλώσσα που μιλούν τα περισσότερα παιδιά εκτός από τη μητρική τους και είναι πιο εύκολο να διαβάσουν και να γράψουν σε αυτή.

Στο περιοδικό καταγράφονται οι εμπειρίες των παιδιών από τη διδαχή των μαθηματικών και όχι μόνο στα σχολεία τους, υπάρχουν παραδείγματα γραφής, όπως επίσης και αφιερώματα σε μαθηματικούς των χωρών τους που έχουν διακριθεί στο χώρο.

Όπως είπαν στα σχολεία τους δεν διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά, όμως διδάσκονται για τους αρχαίους Έλληνες και μαθηματικούς της αρχαιότητας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση