Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα 
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δώσουν μια συναυλία δύο μουσικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Βόλου, την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα διδασκαλίας της βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Η συναυλία θα δοθεί στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής» με γενικότερο τίτλο «Μεσημέρια στο Μέγαρο».
Οι 54 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου πραγματοποιούν τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με κεντρικό άξονα την εν λόγω συναυλία. Συγκεκριμένα το πρώτο μέρος του προγράμματός της θα παρουσιάσει το πιανιστικό σύνολο με τη χορωδία ελληνικής μουσικής του σχολείου, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Ειρήνη Κουτσαυλή και τη Σέβη Μαζέρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για πιάνο και φωνητικό σύνολο των Γιάννη Κωνσταντινίδη και Μανώλη Καλομοίρη και αποτελεί μέρος του αφιερώματος στους Μικρασιάτες της Εθνικής Μουσικής Σχολής. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος θα παρουσιάσει η Ορχήστρα και η Χορωδία Ελληνικής Μουσικής του σχολείου με τίτλο «Περιπλανήσεις στα μονοπάτια του ελληνικού τραγουδιού», σε ενορχήστρωση, εναρμόνιση χορωδίας και διεύθυνση του Ζαφείρη Κουκουσέλη, ενώ την επιμέλεια της χορωδίας και τη διδασκαλίας έχει αναλάβει η Σέβη Μαζέρα.
Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα θα παρακολουθήσουν επίσης την παράσταση της όπερας «Βέρθερος» του Μασνέ, μια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που παρουσιάζεται στην αίθουσα του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος», καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης «60 χρόνια Μανώλης Καλομοίρης» που διοργανώνει ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

  • Τουρκικές εκλογές: Νικητής ο Ερντογάν #Τουρκικέςεκλογές - https://t.co/oLQiZbdeUG -

"Αλιεύοντας" την είδηση