Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνάντηση υποψήφιου βουλευτή Ν.Δ. Γ. Καλτσογιάννη με τον διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζο
Συνάντηση υποψήφιου βουλευτή Ν.Δ. Γ. Καλτσογιάννη με τον διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζο

Συνάντηση υποψήφιου βουλευτή Ν.Δ. Γ. Καλτσογιάννη με τον διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζο

Θ προχωρήσουν άμεσ οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

Η άμεση των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην δημόσια εκπαίδευση, η κάλυψη των κενών με αναπληρωτές, η στήριξη των μόνιμων εκπαιδευτικών στα θέματα των μεταθέσεων και των αποσπάσεων, αλλά και η βελτίωση των κτιριακών υποδομών ήταν μερικά από τα ζητήματα που συζήτησε διεξοδικά ο υποψήφιος βουλευτής    Γιώργος στη που είχε με τον διευθυντή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Πολύζο.

Ο κ. επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας όπου συνεχάρη τις προσπάθειες των διοικητικών υπαλλήλων, των αποσπασμένων εκπαιδευτικών καθώς και των στελεχών εκπαίδευσης για την ομαλή οργάνωση και διοίκηση των σχολικών μονάδων.

Με τον κ. Πολύζο είχε μια πολύ παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση στα θέματα της εκπαίδευσης και της βελτίωσης της θέσης των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναφέρθηκε στα ζητήματα των κτιριακών υποδομών, της κάλυψης των κενών εκπαιδευτικών και στα γενικότερα θέματα της διοικητικής λειτουργίας της εκπαίδευσης που αποτελεί έναν «ζωντανό οργανισμό» και διαρκώς προκύπτουν θέματα.

Στην δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής   Γιώργος Καλτσογιάννης τόνισε πως «στην Μαγνησία οι παρέχουν ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο για την μόρφωση των παιδιών και την διάδοση γνώσεων και αξιών. Ένα έργο το οποίο η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει και να αναβαθμίσει με όλες της τις δυνάμεις και σε πολλά επίπεδα. Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δεσμευτεί πολλάκις ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στην δημόσια εκπαίδευση με την αρχή να γίνεται με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, ενώ θα ακολουθήσουν  και οι διορισμοί της γενικής αγωγής.

Παράλληλα έχει σε άμεση προτεραιότητα την έγκαιρη κάλυψη των κενών με αναπληρωτές και την αντίληψη ότι πρέπει να γίνονται σεβαστές οι προτάσεις των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τον αριθμό των αναπληρωτών που πρέπει να προσλαμβάνονται. Συγχρόνως  θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε οι μόνιμοι να προσεγγίζουν σε λιγότερο χρόνο τον μόνιμο τόπο διαμονής τους και να μην ταλαιπωρούνται  διδάσκοντας για χρόνια μακριά από τις οικογένειές τους».

Τέλος, ο κ. Καλτσογιάννης δεσμεύτηκε ότι από την θέση που θα του εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός από τις 8 Ιουλίου, θα ενεργήσει για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών των σχολικών μονάδων του νομού.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση