Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνάντηση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας-Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου
Συνάντηση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας-Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου

Συνάντηση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας-Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου

Σήμερα, στις 29 Ιουλίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.30, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωκράτη Σαβελίδη και της προϊσταμένης εκπαιδευτικών θεμάτων, Ρηγούς Φασουράκη, με τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών και τον γενικό γραμματέα  Βίκτωρ Φιλοσώφ.

Συζητήθηκαν διεξοδικά μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα τρόποι διατήρησης και καλλιέργειας της ατομικής, συλλογικής και ιστορικής μνήμης μέσα από βιωματικές δράσεις και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει από το παρελθόν και στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό ενώ θα σχεδιαστούν και νέες με τον ίδιο στόχο, που δεν είναι άλλος από τη διάδοση της εκπαίδευσης, της ς, του ανθρωπισμού, της ισότητας, του σεβασμού των ανθρώπινων αξιών και της αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων.

ια την επίτευξη αυτού του στόχου, θα αξιοποιηθούν προγράμματα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αλλά και θα πραγματοποιηθούν μαθητικές επισκέψεις σε τόπους μνήμης.

Επίσης, θα επιχειρηθεί η θέσπιση επίσημης μαθητικής εκδήλωσης τιμής και μνήμης του Ολοκαυτώματος των
σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αποτέλεσε κοινή θέση όλων τωνς4παρευρισκόμενων ότι σε μία σύγχρονη κοινωνία, οι εκτός από το να είναι γνώστες, ευαισθητοποιημένοι στις αρχές και ανθρώπινες αξίες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν πρεσβευτές αυτών των αξιών στον περίγυρό τους.
ια την υλο αυτών των δράσεων, πρέπει να επισημανθεί ότι θα προηγηθούν αντίστοιχα αιτήματα χορήγησης έγκρισης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως άλλωστε είχε γίνει και είχε χορηγηθεί σε όλες τις προηγηθείσες δράσεις συνεργασίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και της Ισραηλιτικής κοινότητας Βόλου με τους ίδιους ανθρωπιστικούς στόχους.

 

Αναστολή ενεργειών μετεγκατάστασης ΔΔΕ Μαγνησίας»

Ο  διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης . Μαγνησίας δρ. Σωκράτης Σαβελίδης απέστειλε σχετικό υπόμνημα στην αντιπεριφερειάρχη . Μαγνησίας και Β. Σποράδων   Κολυνδρίνη Δωροθέα,  με σκοπό την αναστολή των ενεργειών μετεγκατάστασης των διοικητικών υπηρεσιών της ΔΔΕ Μαγνησίας.

Στο υπόμνημα αναφέρονται τα ακόλουθα: «Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν ενδελεχούς διερεύνησης της λειτουργικότητας, των τεχνικών χαρακτηριστικών και των απόψεων των εκπαιδευτικών και του διοικητικού
προσωπικού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κρίνουμε ότι, δεν απαιτείται η μεταστέγαση των διοικητικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Το κτήριο «Άνθιμος Γαζής», το οποίο βρίσκεται στο Συγκρότημα του Μουρτζούκου, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες διοίκησης της εκπαίδευσης της Μαγνησίας εδώ και τριάντα χρόνια. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. «Ο Πύργος της Δευτεροβάθμιας», όπως αποκαλείται από τους εκπαιδευτικούς, αποτελεί χώρο εργασίας με σύγχρονα εργονομικά χαρακτηριστικά, βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου και της Μαγνησίας και είναι ευχερής η προσπέλαση εκπαιδευτικών, και γονέων σε αυτό.
Η κτηριακή δομή κρίνεται ως ασφαλής (μεταλλική κατασκευή υψηλής αντοχής).

Αποτελεί αρχιτεκτόνημα – τεχνικό επίτευγμα της περιόδου κατασκευής του, είναι έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα & ακαδημαϊκού της περιοχής Κωνσταντίνου Αδαμάκη και αποτελεί κτήριο ιδιαίτερα χαρακτηριστικής μορφής, τόσο για την πόλη του Βόλου όσο και γενικότερα.

Επίσης, σημειώνεται ότι το ποσό το οποίο τυχόν θα απαιτούνταν για την ενοικίαση αμφιβόλου λειτουργικότητας γραφείων, μπορεί να αξιοποιηθεί είτε για άλλη άκρως σημαντική υποβοήθηση της εκπαίδευσης είτε να διατεθεί για πράγματι αναγκαίες επιδιορθώσεις και συντηρήσεις του υφιστάμενου κτηρίου και επομένως την οριστική
επίλυση των κατά καιρούς παρουσιασθέντων προβλημάτων.

Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε για την αναστολή των ενεργειών σας με σκοπό την αναζήτηση κτηρίου για μετεγκατάσταση των διοικητικών μας υπηρεσιών.

Για τυχόν άλλες υπηρεσίες αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως Συμβουλευτική (εγκατάσταση σχολικών συμβούλων), Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός, κ.λπ. θα αναζητηθεί λύση σε συνεργασία με την υπηρεσία σας.
Τέλος, οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για το ενδιαφέρον που επιδείξατε ήδη για την επίλυση των προβλημάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικά και γενικά, και το ενδιαφέρον σας για τη βελτιστο δομών και διαδικασιών οι οποίες τελικά καταλήγουν στην παροχή ποιοτικότερης εκπαίδευσης στους μας.»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση