Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνάντηση του διευθυντή Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης με την Δημοτική Αρχή
Συνάντηση του διευθυντή Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης με την Δημοτική Αρχή

Συνάντηση του διευθυντή Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης με την Δημοτική Αρχή

Πολιτική βούληση να λυθεί το πρόβλημα στέγης του 1ου ΕΠΑΛ έδειξε η Δημοτική Αρχή Βόλου, που προτίθεται να κατασκευάσει σχολική μονάδα πίσω από το Αποστόλου, για να στεγαστεί το 5ο Γυμνάσιο, ώστε το 1ο ΕΠΑΛ να μεταφερθεί στη φυσική του θέση που είναι το Καρτάλειο Διδακτήριο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από συνάντηση που είχαν σήμερα ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σως , με τον εκτελών δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, τον σε αργία δήμαρχος Αχ. Μπέο και τον σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτη.

Σε ενημέρωση που έκανε προς τους εκπροσώπου του Τύπου, ο κ. εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική διάθεση του Δήμου προς την κατεύθυνση υλος της πρότασης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκτίμησε ότι έγινε ένα καθοριστικό και πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος που χρονίζει.

Η πρόταση προβλέπει την ανέγερση ενός νέου διδακτηρίου σε που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κτιρίου Αποστόλου, στο οποίο θα στεγαστεί το 5ο Γυμνάσιο Βόλου. Στο χώρο αυτό γίνονται σήμερα τα μαθήματα του 1ου ΕΠΑΛ και προβλέπεται να κατεδαφιστεί.

Το πίσω από το Αποστόλου ανήκει στο ΙΚΑ που σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε ανταλλαγή με άλλο οικόπεδο του Δήμου, ώστε εκεί να ανεγερθεί το νέο διδακτήριο και ήδη ο εκτελών δημάρχου τόνισε ότι θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να προχωρήσει η ανταλλαγή, προκειμένου να δοθεί λύσει σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση