Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Συνάντηση του διευθυντή Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης με την Δημοτική Αρχή
Συνάντηση του διευθυντή Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης με την Δημοτική Αρχή

Συνάντηση του διευθυντή Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης με την Δημοτική Αρχή

Πολιτική βούληση να λυθεί το πρόβλημα στέγης του 1ου ΕΠΑΛ έδειξε η Δημοτική Αρχή Βόλου, που προτίθεται να κατασκευάσει σχολική μονάδα πίσω από το κτίριο Αποστόλου, για να στεγαστεί το 5ο Γυμνάσιο, ώστε το 1ο ΕΠΑΛ να μεταφερθεί στη φυσική του θέση που είναι το Καρτάλειο Διδακτήριο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από συνάντηση που είχαν σήμερα ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, με τον εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, τον σε αργία δήμαρχος Αχ. Μπέο και τον σύμβουλο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτη.

Σε ενημέρωση που έκανε προς τους εκπροσώπου του Τύπου, ο κ. Σαβελίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική διάθεση του Δήμου προς την κατεύθυνση υλοποίησης της πρότασης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εκτίμησε ότι έγινε ένα καθοριστικό και πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος που χρονίζει.

Η πρόταση προβλέπει την ανέγερση ενός νέου διδακτηρίου σε οικόπεδο που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κτιρίου Αποστόλου, στο οποίο θα στεγαστεί το 5ο Γυμνάσιο Βόλου. Στο χώρο αυτό γίνονται σήμερα τα μαθήματα του 1ου ΕΠΑΛ και προβλέπεται να κατεδαφιστεί.

Το οικόπεδο πίσω από το κτίριο Αποστόλου ανήκει στο ΙΚΑ που σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε ανταλλαγή με άλλο οικόπεδο του Δήμου, ώστε εκεί να ανεγερθεί το νέο διδακτήριο και ήδη ο εκτελών χρέη δημάρχου τόνισε ότι θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να προχωρήσει η ανταλλαγή, προκειμένου να δοθεί λύσει σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: η Επιτροπή κατέληξε σε μια πρώτη συμφωνία για ένα δυνητικό εμβόλιο - https://t.co/l1xLOgeqHl -

  • Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Ανοιχτή επιστολή προς βουλευτές Μαγνησίας - https://t.co/VNFdKbPwfa -

  • Μνήμη Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου - https://t.co/qadBfhsQC9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση