Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

 

Χωρίς εγκύκλιο λειτουργίς τα σχολεία 1 εβδομάδα πριν ξεκινήσουν & με σοβαρά υγειονομικά ζητήματα σε εκκρεμότητα  

 

Συνάντηση πραγματοποίησε στις 04/09/2020 με εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α'/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία . Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων και οι ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες στις οποίες αυτό γίνεται λόγω πανδημίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Απόστολος Μούσιος, ο γενικός    Βαλής εώργιος και η ταμίας  Τσιούμαρη Νικολέτα.

Το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να γίνει χωρίς καμία έκπτωση στα υγειονομικά στάνταρς που διαμορφώνει η εξάπλωση της πανδημίας του κορωναϊού” τόνισε ξεκινώντας  την τοποθέτησή του ο , ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα μέχρι στιγμής μέτρα που έχουν ληφθεί εκ μέρος της ς κρίνονται ως πρόχειρα και μη επαρκή από την πλειονότητα των εκπαιδευτικών αλλά και της ς. Σημείωσε επίσης ότι ο ΕΟΔΥ ως φορέας θα πρέπει να αλλάξει τη διοικητική δομή του και να αποκεντρωθεί, κάνοντας αποτελεσματικότερο το ρόλο του στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας στην Περιφέρεια.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α'/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επεσήμαναν ότι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς την εξασφάλιση ουσιωδών προϋποθέσεων υγιεινής όπως η ύπαρξη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολική μονάδα, γεγονός που αποτέλεσε και θέμα πρόσφατης κοινοβουλευτικής ερώτησης εκ μέρους του Βουλευτή. Ανέφεραν ακόμα ότι εν μέσω πανδημίας, η αύξηση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ών σε κάθε σχολική αίθουσα από 20 σε 25, την οποία θεσμοθέτησε η εντός του Καλοκαιριού, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα επιτάσσουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προφύλαξη παιδιών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

“Οι περισσότερες τάξεις στη Μαγνησία αλλά και ολόκληρη τη χώρα είναι 40 τ.μ. και έχουν 25 ές” ενημέρωσαν τον βουλευτή οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Α'/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ κοινό τόπο αποτέλεσε η αναγκαιότητα συνεργασίας των συναρμόδιων Υπουργείων με τους ΟΤΑ για την εξεύρεση αιθουσών διδασκαλίας ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των παιδιών στις τάξεις. Ακόμη, τονίστηκε η επείγουσα ανάγκη πρόσληψης περισσότερων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με το παράδειγμα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Τη στιγμή που ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για τις επακριβείς οδηγίες που έχουν δοθεί στους εκπαιδευτικούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας, ήρθε αντιμέτωπος με το εξής οξύμωρο: μία μόλις εβδομάδα πριν χτυπήσει το σχολικό κουδούνι, κανένα σχολείο δεν έχει λάβει τη σχετική εγκύκλιο για τη λειτουργία τους εν μέσω πανδημίας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε ότι βασικό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι κορυφαία υγειονομικά ζητήματα για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας μένουν αναπάντητα, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Συλλόγου και δεσμεύτηκε να πιέσει με κάθε μέσο για την άμεση επίλυση των προβλημάτων και την ασφαλέστερη δυνατή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση