Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο ς του Πολυτεχνείου θα έχει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταθέτοντας στεφάνι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Ηρώο, ενώ καλούν σε ενωτική και μαζική συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν οι , από το «Θόλο» του Πανεπιστημίου το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την και τους δασκάλους, πέρασαν 45 χρόνια από την ηρωική και συνάμα αιματηρή εξέγερση της ς και του λαού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973. Η λαϊκή εξέγερση ήταν η αρχή του τέλους της αμερικανοκίνητης χούντας των επίορκων συνταγματαρχών. Μερικούς μήνες μετά κατέρρευσαν… πρόλαβαν όμως να ολοκληρώσουν το «εθνοσωτήριο» έργο τους με την προδοσία της Κύπρου.

Το κυρίαρχο σύνθημα εκείνης της περιόδου, 45 χρόνια μετά, παραμένει επίκαιρο: ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

«Ο αγώνας συνεχίζεται. Παλεύουμε για την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων.

Διεκδικούμε η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση να γίνουν πραγματικά κοινωνικά αγαθά. Προάσπιση του υ-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας.

Διεκδικούμε δουλειά για όλους. Η ανεργία η υποαπασχόληση, η απλήρωτη εργασία, δεν μπορεί να είναι το της ς.

Υπερασπιζόμαστε το σχολείο. Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Ακόμη επισημαίνουν ότι ο αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές, για την ειρήνη είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και απαιτεί την ασφαλή μεταφορά των προσφύγων, την εγκατάστασή τους στις χώρες που επιθυμούν και τη δημιουργία των βασικών υποδομών για τη ζωή τους και τη μόρφωση των παιδιών τους.

Δηλώνουν ότι συνεχίζουν με συνέπεια την πάλη ενάντια στο φασισμό, σε κάθε μορφή ρατσισμού καθώς και στην προσπάθεια αναβίωσής τους και θέτουν τα θεα για μια κοινωνία της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή στα σχολεία δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, με τις πρώτες ώρες να αφιερώνονται στην πραγματοποίηση ς σε κάθε σχολείο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση