Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συγκέντρωση στο Γυμνάσιο Ιωλκού για ανοικτό σχολείο σε όλα τα παιδιά
Συγκέντρωση στο Γυμνάσιο Ιωλκού για ανοικτό σχολείο σε όλα τα παιδιά

Συγκέντρωση στο Γυμνάσιο Ιωλκού για ανοικτό σχολείο σε όλα τα παιδιά

Πανό στην είσοδο του Γυμνασίου που έγραφε «Σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά», κρέμασαν σήμερα το μεσημέρι , κάτοικοι της περιοχής και μέλη συλλογικοτήτων, πραγματοποιώντας , ώστε να καλωσορίσουν τα ασυνόδευτα που θα φοιτήσουν στο σχολείο.

Στο Γυμνάσιο φοιτούν 10 και, με αφορμή την αντίδραση μερίδας των γονέων, έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν περίπου 80 άνθρωποι που ζήτησαν δημόσιο ν σχολείο για όλα τα παιδιά, βοηθώντας στην ένταξη των προσφυγόπουλων στο .

Για τον προβληματισμό που επικρατεί στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όπου μερίδα γονιών αντιδρά θέτοντας θέματα υγείας, ασφάλειας και επικινδυνότητας, μίλησε ο Γιάννης Χατζηγιάννης, γονέας μαθήτριας στο σχολείο.

Όπως είπε, από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, μετά τη συνέλευση της Τετάρτης, παραιτήθηκαν τα 4 από τα 7 άτομα του Δ.Σ. λόγω γεγονότων που είχαν σχέση και με τις γενικές συσκέψεις στο σχολείο για την υποδοχή των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή της ΑΡΣΙΣ.

Ανέφερε ότι εκφράστηκε μεγάλη ανησυχία εκ μέρους κάποιων γονέων που δεν ήθελαν καθόλου τα παιδιά στο σχολείο και ζητούσαν να βρεθεί άλλος εκπαιδευτικός τρόπος για τα προσφυγόπουλα.

Πρόσθεσε ότι οι των μαθητών διαφωνούν με την απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο, προσπάθησαν να το επιλύσουν μέσα στη σχολική κοινότητα αλλά δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα το θέμα, ανοίχθηκε στην πόλη, γι' αυτό οργανώσεις και κινήματα που ασχολούνται με το συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, ο ίδιος και άλλοι γονείς θα αγωνιστούν για να μην διαταραχθεί η εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου και για να μην επικρατήσει ο φόβος, οι διακρίσεις και οι προ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση