Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συγκέντρωση στο Γυμνάσιο Ιωλκού για ανοικτό σχολείο σε όλα τα παιδιά
Συγκέντρωση στο Γυμνάσιο Ιωλκού για ανοικτό σχολείο σε όλα τα παιδιά

Συγκέντρωση στο Γυμνάσιο Ιωλκού για ανοικτό σχολείο σε όλα τα παιδιά

Πανό στην είσοδο του υμνασίου που έγραφε «Σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά», κρέμασαν σήμερα το μεσημέρι γονείς, κάτοικοι της περιοχής και μέλη συλλογικοτήτων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώστε να καλωσορίσουν τα ασυνόδευτα που θα φοιτήσουν στο σχολείο.

Στο υμνάσιο φοιτούν 10 και, με αφορμή την αντίδραση μερίδας των γονέων, έξω από το σχολείο συγκεντρώθηκαν περίπου 80 άνθρωποι που ζήτησαν δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, βοηθώντας στην ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Για τον προβληματισμό που επικρατεί στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όπου μερίδα γονιών αντιδρά θέτοντας θέματα υγείας, ασφάλειας και επικινδυνότητας, μίλησε ο Γιάννης Χατζηγιάννης, γονέας μαθήτριας στο σχολείο.

Όπως είπε, από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, μετά τη συνέλευση της Τετάρτης, παραιτήθηκαν τα 4 από τα 7 άτομα του Δ.Σ. λόγω γεγονότων που είχαν σχέση και με τις γενικές συσκέψεις στο σχολείο για την υποδοχή των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή της .

Ανέφερε ότι εκφράστηκε μεγάλη ανησυχία εκ μέρους κάποιων γονέων που δεν ήθελαν καθόλου τα παιδιά στο σχολείο και ζητούσαν να βρεθεί άλλος τρόπος για τα προσφυγόπουλα.

Πρόσθεσε ότι οι γονείς των μαθητών διαφωνούν με την απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο, προσπάθησαν να το επιλύσουν μέσα στη κοινότητα αλλά δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα το θέμα, ανοίχθηκε στην πόλη, γι' αυτό οργανώσεις και κινήματα που ασχολούνται με το προσφυγικό συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, ο ίδιος και άλλοι γονείς θα αγωνιστούν για να μην διαταραχθεί η εκπαιδευτική λειτουργία του σχολείου και για να μην επικρατήσει ο φόβος, οι διακρίσεις και οι προκαταλήψεις.

"Αλιεύοντας" την είδηση