Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στον «αέρα» οι εκπομπές του Μαθητικού Διαγωνισμού Παραγωγής Ραδιοφωνικών Εκπομπών της ΕΡΤ Βόλου
Στον «αέρα» οι εκπομπές του Μαθητικού Διαγωνισμού Παραγωγής Ραδιοφωνικών Εκπομπών της ΕΡΤ Βόλου

Στον «αέρα» οι εκπομπές του Μαθητικού Διαγωνισμού Παραγωγής Ραδιοφωνικών Εκπομπών της ΕΡΤ Βόλου

Στο πλαίσιο δράσεων για τα 70χρονα του Ραδιοφωνικού Σταθμού

 Ξεκινά από την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, η των εκπομπών, με παραγωγούς ές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, που συμμετέχουν στον Μαθητικό Διαγωνισμό Παραγωγής Ραδιοφωνικών Εκπομπών, που οργανώνει η ΕΡΤ Βόλου.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων και εκδηλώσεων του Σταθμού, με αφορμή την συμπλήρωση φέτος, 70 χρόνων λειτουργίας του.

Συνολικά, λαμβάνουν μέρος 15 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 20 ομάδες ών που παρήγαγαν ισάριθμες εκπομπές, ημίωρης διάρκειας, οι οποίες ηχογραφούνται στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου.

Οι μαθητές είχαν να επιλέξουν τα θέματά τους μεταξύ έξι γενικών ενοτήτων, ήτοι: Αθλητισμός, Περιβάλλον, Πολιτισμός (βιβλίο, θέατρο, μουσική), , Νέες τεχνολογίες,  Εκπαίδευση.

Οι εκπομπές θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή που πρόκειται να συσταθεί και η καλύτερη θα βραβευθεί σε ειδική που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου, στις 19:30, στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η ηχογράφηση των δέκα πρώτων εκπομπών, οι οποίες θα μεταδίδονται από τις συχνότητες της ΕΡΤ Βόλου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 09:30 έως τις 10:00, ως ξεχωριστή ενότητα, στο πλαίσιο της εκπομπής «Με το βλέμμα στην πόλη» που συντονίζει η Ελένη Μανώλη.

Οι εκπομπές θα μεταδοθούν με την κάτωθι σειρά και είναι οι εξής:

 

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

5ο Γυμνάσιο Βόλου & 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας

Τομέας: Περιβάλλον – Θέμα: «Στόχος το 20» – Παρουσίαση: Αγγελική Σοφικίτου, Κατερίνα Χαραλαμπίδη

Λίγα λόγια για την εκπομπή: Ο «Στόχος το 20» είναι ένας τριπλός στόχος: 20-20-20 που αφορά τη στρατηγική της Ευρώπης για το περιβάλλον με ορίζοντα το 2020. Η Αγγελική και η Κατερίνα παρουσιάζουν τους στόχους και συνομιλούν με τον γεωπόνο Αρτέμη Χαλάτση.

 

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Λύκειο Καναλίων

Τομέας: – Θέμα: «Τα δύο φύλα στη λογοτεχνία» – Παρουσίαση: Δέσποινα Λιόλιου, Αντωνία Βασιλείου, Όλγα Φλυτζιάνη, Δήμητρα Πολυχρονάκη, Γεωργία Παπανικολάου, Ντόντη Κωνσταντίνα

Λίγα λόγια για την εκπομπή: Διερευνά τον ρόλο της ς και του άντρα, των αντιλήψεων που ίσχυαν και που ίσως ισχύουν ακόμη και σήμερα για τις υποχρεώσεις, τα καθήκοντα και τα δικαιώματα των δύο φύλων, μέσα από συνεντεύξεις με ηλικιωμένους από την περιοχής της Κερασιάς και των Καναλίων. Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της ς.

 

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Τομέας: Εκπαίδευση – Θέμα: «Το ΣΔΕ Βόλου, το της καρδιάς μας»- Παρουσίαση: Μαρία Γκριτζάνη, Παρασκευή Σταμούλη

Λίγα λόγια για την εκπομπή: Παρουσίαση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας μέσα από τις εμπειρίες τριών μαθητών του: Ή Μαρία και η Παρασκευή συνομιλούν με τη συμμαθήτριά τους Γεωργία και δύο αποφοίτους του υ.

 

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Τομέας: Πολιτισμός – Θέμα: «Δρόμοι Πολιτισμού: Συναντήσεις με ανθρώπους της τέχνης» – Παρουσίαση: Άννα-Μαρία Κάλφα & Ιφιγένεια Πιτσάβα

Λίγα λόγια για την εκπομπή: Η Άννα- Μαρία και η Ιφιγένεια συνομιλούν με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Πανταζή

 

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

9ο Γυμνάσιο Βόλου

Τομέας: Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση – Θέμα: «Η σχέση των μαθητών με το κινητό τηλέφωνο» – Παρουσίαση: Έλενα Καλλιού, Μαρία Μπαμπλέκου, Εύη Σπανομήτρου, Ελένη Παναγιώτου

Λίγα λόγια για την εκπομπή: Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων από μαθητές γυμνασίου.

 

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Τομέας: Πολιτισμός – Θέμα: «Παλιοί Έλληνες Καραγκιοζοπαίκτες» -Παρουσίαση: Νίκος Γκουντούρας

Λίγα λόγια για την εκπομπή: Ένα μικρό αφιέρωμα στους παλιούς Έλληνες καραγκιοζοπαίκτες βασισμένο στο βιβλίο «Απομνημονεύματα» του Σωτήρη Σπαθάρη και σε αφηγήσεις του Θανάση Σπυρόπουλου.

 

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

5ο Γυμνάσιο Βόλου

Τομέας: Τοπική Ιστορία – Θέμα: «Η Κίτρινη Αποθήκη» – Παρουσίαση: Μερόπη Καρατάσσιου, Ασπασία Γελαδάρη, Ευθυμία Τσουμπέκου, Δημήτρης Βασιλειάδης

Λίγα λόγια για την εκπομπή: Κάποια κτήρια της πόλης μας κλείνουν μέσα τους τον παλμό και τη δύναμη από ένα κομμάτι της ιστορίας της, τόσο μακρινό και ταυτόχρονα τόσο πρόσφατο σε μας. Ένα από αυτά είναι η Κίτρινη Αποθήκη. Συνομιλούμε για το ιστορικό κτίριο με το δημοσιογράφο Θανάση Βογιατζή.

 

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

3ο Γυμνάσιο Βόλου

Τομέας: Πολιτισμός – Θέμα: «Musical moments – Το κινηματογραφικό μιούζικαλ» – Παρουσίαση: Κωνσταντίνα Παπανικολάου, Μάριος Βλασταρίδης, Κωνσταντίνος Χρηστάκης

Λίγα λόγια για την εκπομπή: Ένα ταξιδάκι στο χρόνο με αναφορά στα κινηματογραφικά μιούζικαλ που άφησαν εποχή.

 

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

2ο ΕΠΑΛ Βόλου

Τομέας: Τοπική ιστορία – Θέμα: «Η πόλη του Βόλου» – Παρουσίαση: Δέσποινα Κουλούρη, Ευαγγελία Γκόντα

Λίγα λόγια για την εκπομπή: Σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλης του Βόλου από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα.

 

Τετάρτη 4 Απριλίου

2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

Τομέας: Πολιτισμός – Θέμα: «Ένας κόσμος γεμάτος τζαζ» – Παρουσίαση: Ορφέας Νεύρος

Λίγα λόγια για την εκπομπή: «Μπλε» μουσικές από τον ατέλειωτο κατάλογο της τζαζ με έμφαση στα πνευστά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση