Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στο Βόλο ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης
Στο Βόλο ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης

Στο Βόλο ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης

Τον παραολυμπιονίκη ς Αντώνη Τσαπατάκη θα φιλοξενήσουν  ο  Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Βόλου, η Διεύθυνση και ο Διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου Βόλου και ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού έων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  .Η εκδήλωση θα γίνει την  Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα FORUM (Δεληγιώργη 9) και θα είναι ανοικτή  για μικρούς και μεγάλους, ενώ ο Αντώνης Τσαπατάκης θα  μιλήσει για τη ζωή του και το παραμύθι που έχει γράψει ο ίδιος.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η δρ. Πηνελόπη Αβαγιανού, ψυχολόγος του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γενικού οσοκομείου Βόλου και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης γεννήθηκε στις 13/1/1988 στα Χανιά. Από την ηλικία των 5 ξεκίνησε να κολυμπά και στην ηλικία των 12 ετών έγινε αθλητής του πόλο.

Το 2005 εντάχθηκε στη Σχολή Δόκιμων Αστυφυλάκων, κάνοντας έτσι το όνειρο του πραγματικότητα.

Ένα χρόνο μετά, το 2006, σε μια στροφή ενός γνώριμου δρόμου, ακριβώς έξω από το κολυμβητήριο όπου είχε περάσει τη μισή ζωή του, ως πολίστας του ΝΟ Χανίων, η μηχανή του ξέφυγε από την πορεία της λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα την παραπληγία αλλά και την απόταξη από τη σχολή αστυφυλάκων.

Από το 2009 ασχολείται με την ΑμεΑ, έχοντας προπονητή τον Κώστα Νικολαντωνάκη.

Στο διάστημα αυτό έχει πολλές σε πανελλήνιους, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες, έχει στη κατοχή του πολλά χρυσά, ασημένια και χάλκινα .

Το 2016 συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς του Ρίο όπου και κατέκτησε την 4η θέση και πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100 μέτρα πρόσθιο. Το και μετά από πολυετή αγώνα φοράει και πάλι τη στολή της ς.

Στόχος του είναι να εμπνέει τους συμπολίτες του  και κάπως έτσι εμπνεύστηκε το παραμύθι ‘Το όνειρο' .

Τόσο μέσα από τις ομιλίες του, όσο και από το εν λόγω παραμύθι  περνάει το μήνυμα της ισότητας, της αγάπης και κυρίως όπως λέει ο ίδιος ‘τη δύναμη του μπορώ'.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση