Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στο σχολείο με το λεωφορείο!
Στο σχολείο με το λεωφορείο!

Στο σχολείο με το λεωφορείο!

Δίπλ σε μθητές και φοιτητές βρίσκονται για ακόμα μια χρονιά οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου καθώς είτε με τα ειδικά μαθητικά δελτία είτε με την ετήσια φοιτητική κάρτα – την φθηνότερη που υπάρχει πανελλαδικά – αλλά και την ηλεκτρονική κάρτα, τόσο οι μαθητές όσο και οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται με απόλυτη ασφάλεια και φυσικά οικονομικά όπως άλλωστε και κάθε χρόνο.

«Διαχρονικά είμαστε δίπλα στο νεανικό επιβατικό κοινό για την μετακίνηση του εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος», σημειώνει ο πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου Νίκος Ευαγγελινός και προσθέτει πως «δε θα μπορούσαμε άλλωστε να μην αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας. Και η ανάγκη των περισσότερων νοικοκυριών είναι να εξασφαλίσουν εκτός όλων των άλλων και μια οικονομική και ασφαλή μετακίνηση για τα παιδιά τους. Τι καλύτερο λοιπόν από το λεωφορείο;».

Με το λεωφορείο… στο

Καθημερινά, ν και με ασφάλεια μπορούν να μετακινούνται οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από και προς τα σχολεία τους καθώς τα τελευταία χρόνια, σε αγαστή συνεργασία με την Θεσσαλίας, την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας, πραγματοποιείται ομαλά η μετακίνηση των μαθητών με το ειδικό μαθητικό δελτίο από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μάλιστα φέτος με την καινούργια ΚΥΑ δίνεται η δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους μαθητές να εκδώσουν ειδικά μαθητικά δελτία με αποτέλεσμα περισσότερα παιδιά να δικαιούνται ν μετακίνηση από και προς το τους. (Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ καλύπτεται η χιλιομετρική απόσταση από και προς το σχολείο ως εξής: 1.200 μ. στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2.500 μ. στην δευτεροβάθμια τόσο για Γυμνάσια όσο και για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ).

Σε ότι αφορά την χρήση των μαθητικών δελτίων τα τελευταία χρόνια αποφασίστηκε η χρήση τους και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και ουσιαστικά οι μαθητές μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη Ιουνίου.

«Η μετακίνηση των μαθητών είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι για τις Αστικές Συγκοινωνίες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ότι μας εμπιστεύονται οι γονείς την μετακίνηση των παιδιών τους και θέλουμε να κάνουμε κάθε χρόνο το καλύτερο δυνατό για να ανταποκρινόμαστε στην εμπιστοσύνη που μας δείχνουν», σημειώνει ο κ. Ευαγγελινός.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί βέβαια και στο οικονομικό κομμάτι καθώς όπως τονίζει «τα περισσότερα νοικοκυριά αναζητούν τρόπους για να περιορίσουν τα έξοδα τους που συνεχώς αυξάνονται. Το να δίνεις σε μια οικογένεια την δυνατότητα να μετακινούνται τα παιδιά της για το σχολείο, το φροντιστήριο και όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες – που τα τελευταία χρόνια είναι όλο και περισσότερες – οικονομικά είναι μια μεγάλη ανάσα για αυτήν. Με λίγα λόγια οφείλουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε, να ελαφρύνουμε όσο μπορούμε τα νοικοκυριά και γι' αυτό και έχουμε επεκτείνει τα τελευταία χρόνια τον χρόνο χρήσης της μαθητικής κάρτας. Ουσιαστικά μπορούν οι μαθητές να μετακινούνται με μισό εισιτήριο τους δέκα μήνες του χρόνου».

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς πως ήδη από την 11 Σεπτεμβρίου τίθενται σε ισχύ τα χειμερινά δρομολόγια και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπάρχει η πρόβλεψη σε όλες τις γραμμές τα πρωινά και μεσημεριανά δρομολόγια να εξυπηρετούν τους μαθητές για την μετάβαση τους από και προς τα σχολεία.

Ηλεκτρονική κάρτα με μόλις 30 ευρώ το μήνα!

Τόσο οι μαθητές όσο και οι φοιτητές που σπουδάζουν στον Βόλο έχουν την δυνατότητα να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα με μηνιαία ισχύ – από την πρώτη ακύρωση της κάρτας – με μόλις 30 ευρώ. Με την συγκεκριμένη κάρτα μπορούν να μετακινούνται κάθε μέρα, όσες φορές την ημέρα θέλουν εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Η ηλεκτρονική κάρτα των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου είναι μια επαναφορτιζόμενη πλαστική κάρτα και έχει ισχύ 30 ημερολογιακών ημερών (από την πρώτη επιβίβαση). Οι κάτοχοι μπορούν να την γεμίζουν – φορτίζουν με την λήξη των 30 ημερών. Βέβαια όποιος το επιθυμεί μπορεί να την επαναφορτίσει και νωρίτερα της λήξης. Η ισχύς των 30 ημερών από τη νέα φόρτιση θα ισχύει και πάλι από την ημερομηνία της πρώτης επιβίβασης.

Ετήσια φοιτητική κάρτα με 180 ευρώ!

Πέρυσι έκανε… ντεμπούτο και εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου αποφάσισαν να συνεχίσουν να εκδίδουν την ετήσια φοιτητική κάρτα με κόστος μόλις 180 ευρώ κάτι βέβαια που την καθιστά και την φθηνότερη φοιτητική κάρτα που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος φοιτητής ανά την Ελλάδα.

Με την εν λόγω κάρτα οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται παντού και οικονομικά – τόσο στην Α'  όσο και στην Β' Ζώνη – καθ' όλη την διάρκεια του έτους (η κάρτα μπορεί να εκδοθεί καθ' όλη την διάρκεια του έτους και η ισχύς της ξεκινά από την πρώτη ακύρωση στο μηχάνημα). Πρόκειται για μια κάρτα, πέραν της ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, που μειώνει ακόμα περισσότερο το κόστος μεταφοράς!

«Στόχος μας διαχρονικά είναι η αστική συγκοινωνία να είναι προσιτή από όλους και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε συνεχώς», αναφέρει ο πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός.

Με ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία η μετακίνηση των μαθητών του Κ και ΕΝΕΕΓΥΛ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου είναι δίπλα και στα παιδιά των ειδικών σχολείων και συγκεκριμένα του ΕΕΕΕΚ Βόλου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) και του ΕΝΕΕΓΥΛ Βόλου (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο).

Ειδικά διαμορφωμένα μικρά λεωφορεία των τουριστικών Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου, για να κινούνται πιο άνετα, να παραλαμβάνουν τους μαθητές από την πόρτα του σπιτιού τους και να μπορούν να εισέλθουν και στον χώρο υποδοχής των σχολείων, μεταφέρουν τους μαθητές από και προς στα σχολεία τους.

«Αν είμαστε μια φορά ευαίσθητοι με τα παιδιά είμαστε 1.000 με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αυτά τα παιδιά είναι οι ήρωες της ζωής και έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους εμάς. Ήμασταν και θα είμαστε καθημερινοί συμπαραστάτες αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους», δηλώνει ο κ. Ευαγγελινός.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση